LENDÜLETES LEÁNYOK LIGÁJA: KARCAG AZ ELSŐ GYŐZTES
14
Mar
2024
LENDÜLETES LEÁNYOK LIGÁJA: KARCAG AZ ELSŐ GYŐZTES
Március 14, csütörtök  |  17:55

Mezőberényben véget ért a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kosárlabda Szövetség legújabb, sikert arató rendezvénye, a Lendületes Leányok Ligája, amelyen U12-es csapatok vehettek részt. Március 03-án, a leányok telt ház előtt léphettek parkettre a Molnár Miklós Sportcsarnokban.

A nap első két összecsapásán a Karcagi SE mindkét találkozóját magabiztosan nyerte, ezzel eldőlt, hogy ők őrizhetik első alkalommal egy évig a díszes vándorkupát. A záró találkozó már nagyobb izgalmakat hozott, amelyen végül a vendéglátó mezőberényiek diadalmaskodtak.

Mezőberény KK - Karcagi SE 55-93 (16-12, 17-38, 18-15, 4-289

Karcagi SE - Cívis KK Debrecen    72-36 (18-10, 21-14, 25-8, 8-4)

Cívis KK Debrecen - Mezőberényi KK 53-62 (20-10, 9-20, 9-12, 15-20)

Kecskeméti János (Cívis KK Debrecen): „Fantasztikus első negyedet produkáltunk, végre igazi tudásunkat nyújtottuk. Sajnos a második negyedben ismét hiányzott irányítónk és rengeteg buta faultot ütöttünk be. Ez az egész tornán jellemző volt, így rengeteg plusz egy büntetővel ajándékoztuk meg ellenfelünket. Fejben nem voltunk itt egész hétvégén, ez rányomta bélyegét játékunkra. Egyik pillanatban feleslegesen pumpáltuk a labdát, utána pedig fantasztikus összjáték után szereztünk pontot. Szerencsére mindenkinek volt ígéretes megmozdulása a meccseken, így bizakodva nézünk a két hét múlva esedékes fordulóra. Kittinek gratulálunk a teljesen megérdemelt díjakhoz! Ebből látszik, hogy milyen inspiráló és befogadó közegbe érkezett nem is olyan régen. Igazi csapatmunka volt, hiszen a társak egyre szívesebben keresik a labdával, Annával pedig minden edzésen élményszámba menő, hatalmas harcot vívnak egymással a palánk alatt. Jojókának jobbulást!”

Sajgó Lajos (Mezőberényi KK): A mérkőzés tétje az ezüstérem volt, amit sikerült megszereznünk az utolsó negyedben produkált 14-0-ás futásunkkal. Most nem kezdtünk jól, de a második negyedben mi voltunk azok, akik vissza tudtak jönni komolyabb hátrányból. Innentől kezdve ment az adok-kapok, egyik csapat sem tudta leszakítani ellenfelét, egészen a mérkőzés végéig. Gratulálok mindkét együttesnek, remélem még lesz módunk összemérni a tudásunkat! Köszönjük a lehetőséget, hogy ebben a ligában játszhattunk! Igazán remek reklámja volt ez a kilenc mérkőzés a leány kosárlabda utánpótlásnak!”

Végeredmény: 1. Karcagi SE  2. Mezőberényi KK  3. Cívis KK Debrecen

Az eredményhirdetésen a rendezvény házigazdája, a Mezőberényben nagy tiszteletnek örvendő Iványi László kiemelte ennek az új kezdeményezésnek, bajnokságnak a fontosságát, és reményét fejezte ki, hogy jövőre folytatódni fog.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Szövetség elnöke, Balogh László záró beszédében történelmi eseménynek nevezte a bajnokságot, az abban résztvevők is a történelem közvetlen részeseivé váltak. Köszönetet mondott a kluboknak, az edzőknek, és külön kiemelte a szülők támogató, segítő munkáját, s kérte, hogy gyermekeik révén e csodálatos sportágat továbbra is a háttérből segítsék. Szólt a jövőről is, reményét fejezte ki, hogy a következő évadban már több csapattal, hasonló jó hangulatban folytatódhat a Liga. Ezt követően pedig a résztvevő csapatok tagjai átvehették az érmeket, majd a különdíjak átadására is sor került.

„Csapat legértékesebb játékosa”

Csokai Bella (Karcagi SE)

Jankó Zsófia (Mezőberényi KK)

Boldizsár Kitti (Cívis KK Debrecen)

„Csapat legtöbbet fejlődött játékosa”

Monori Anna (Karcagi SE)

Tóth-Miklósik Ivett (Mezőberényi KK)

Boldizsár Kitt (Cívis KK Debrecen)

Vármegyei szövetségek