VÁRMEGYEI CSEMETE U9 BAJNOKSÁG: A LEGNAGYOBB LÉTSZÁMÚ VERSENYSOROZATBAN ÖRÖMMEL VESZNEK RÉSZT A „FIÓKCSAPATOK” IS!
20
Mar
2024
VÁRMEGYEI CSEMETE U9 BAJNOKSÁG: A LEGNAGYOBB LÉTSZÁMÚ VERSENYSOROZATBAN ÖRÖMMEL VESZNEK RÉSZT A „FIÓKCSAPATOK” IS!
Március 20, szerda  |  12:32

A JNSZ Vármegyei Csemete U9-es bajnokság III. fordulójában három olyan csapat találkozott március 08-án, akik a Szolnoki Sportcentrum vidéki bázisait képviselik. A Sportcentrum szakmai koncepciójának évek óta része a nyitás a vármegyei települések felé, a legfiatalabb csapatok pedig rendszeres résztvevői az U9-es és U10-es bajnokságainknak. Ezúttal a tószegi, rákóczifalvai és tiszafüredi csapatok mérkőztek meg egymással a B. Nagy Pál Sportcsarnokban. Ez a forduló a tiszafüredieknek sikerült a legjobban, ők értek el két győzelmet, de az eredménynél is fontosabb, hogy ezek a csapatok a későbbiekben is megmaradjanak, és esetleg az országos bajnokságokba is bekapcsolódjanak. A mérkőzések végén az edzőket kértük meg egy rövid értékelésre.

Ábrahám Zsolt (Rákóczifalvai Párducok): „A csapat nagy része másfél éve kezdett kosárlabdázni, de vannak néhányan, akik csak 2023 szeptemberében csatlakoztak a csapathoz. A gyerekek nagy lelkesedéssel várják az edzéseket és a mérkőzéseket. Az edzéseken a gyakorlatokat szorgalmasan, fegyelmezetten, nagy odafigyeléssel, jó hangulatban végzik. A mérkőzéseken mindenki a legjobb tudását próbálja nyújtani, segítve, biztatva csapattársait. Nagyon sportszerűek. Nem elég agresszívak, ami egy keményebb játékú csapat ellen hátrány. Mérkőzésről-mérkőzésre egyre bátrabban játszunk.”

Virág Imre (Tiszafüred Tigriskéi): „Március 8-án, a Tiszafüred Tigriskéi az U9-es bajnokságban a Tószegi Tigrisek és a Rákóczifalvai Párducok csapataival mérkőztek meg. A játékvezetés és az asztalszemélyzet munkája kifogástalan volt, a meccsek jó hangulatban teltek. A Tigriskék hatalmasat küzdöttek és sikeresen megszerezték az idény első két győzelmét. A csak lányokból álló csapat bátran játszott és sikeresen felvette a tempót. A győzelmek hatalmas önbizalmat adhatnak a csajoknak, így még komolyabban tudunk készülni a ránk váró összecsapásokra. A mérkőzés végén a szervezők csokoládéval és gyümölcslével kedveskedtek a csapatoknak, a gyerekek nagy örömére.”

Csendesné Rimaszombati Judit (Tószegi Tigrisek): „A Tószegi Általános Iskolában 2014-től vonult be a kosárlabda a helyben is űzhető sportágak közé. Első sportiskolás növendékeim (Tószegi Vadrózsák csapata) jövőre már érettségi elé néznek, míg a legkisebbek (Tószegi Tigrisek) idén kezdték meg szereplésüket a vármegyei U9 bajnokságban. A tavalyi tanévben nagy könnyebbséget jelentett, hogy a gyerekeknek nem csak edzője, de heti öt órában testnevelője is voltam. Már itt kialakult egy tizenkét fős „kemény mag”, akik rendszeresen jártak palánta edzésre, és szorgalmasan sajátították el a labdakezelés fortélyait. A gyerekek fejlődése és jó teljesítménye bátorított arra, hogy idén ne csak a palánta bajnokság fordulóin, hanem - a kosárlabda leány szakosztály égisze alatt - a vármegyei
csemete bajnokságban is megmérettessük magunkat. Meglepett, de örömmel töltött el, hogy milyen sok csapat nevezett erre a kiváló utánpótlás
versenysorozatra. A négy csoportba sorolt tizenkét csapat közül mi a „C”-ben kezdtünk, ahonnan a Szolnoki Sasok és a Lehel Kosársuli csapatai hamar hátra tessékeltek bennünket. Két vereségünk után a „D” csoportban két győzelemmel folytattuk - a Szolnoki Vidrák és a Szarvasi Gyakorló Iskola csapatai ellen - visszakapaszkodva ezzel a „C” csoportba. Tigriseim először a Rákóczifalvai Párducokkal, majd Tiszafüred Tigriskéivel vívtak nagy harcot. Előbbit sikerrel 40-10-re nyertük, utóbbit nagy csatában 32-22-re buktuk. Most gyerekek, szülők és én is izgatottan várjuk a folytatást. CSAK ÍGY TOVÁBB, HAJRÁ TIGRISEK!”

 

Vármegyei szövetségek