VÁRMEGYEI FELNŐTT FÉRFI BAJNOKSÁG: A CEKK NEM TUDTA MEGISMÉTELNI JÓ JÁTÉKÁT - BIZTOS KARCAGI SIKER
05
Apr
2024
VÁRMEGYEI FELNŐTT FÉRFI BAJNOKSÁG: A CEKK NEM TUDTA MEGISMÉTELNI JÓ JÁTÉKÁT - BIZTOS KARCAGI SIKER
Április 5, péntek  |  13:47

 

CEKK-VBW - Karcagi SE

45-71

(7-17, 13-16, 16-17, 9-21)

Albertirsa, 2024.03.23., 15 néző, Vezette: Szabó László (Szolnok), Gyenge Gábor (Szolnok) Mérkőzés ellenőr: Hegedűs Mária (Szolnok).

A mérkőzés osztályzata: 2


A vármegyei felnőtt bajnokság keresztjátékának egyik párosítása már lezajlott, a másik ágon a visszavágót rendezték, ahol a CEKK gárdája a csütörtökön elszenvedett tizenegy pontos vereség után negyvennyolc órával a visszavágás reményében fogadta a Karcag csapatát. Joggal reménykedhettek a hazaiak egy szoros eredmény, illetve egy győzelem elérésében, hiszen a kunságiaknál a vezér, a csapat egyik motorja, Erdei hiányzott, igaz, hazai részről is voltak távol maradók. A mérkőzés első negyedében sokáig fej-fej mellett haladtak a felek, próbáltak fogást keresni a másikon, nem sok sikerrel. Az utolsó percek a vendégekről szóltak, egy 6-0-ás futással sikerült tízpontos előnyre szert tenniük. A második tíz percben tovább hizlalta előnyét Kovács edző gárdája, Simon kettesével a tizennegyedik percben már 11-30-as vendég vezetés állt az eredményjelzőn. Hiába a hazai zónavédekezés, Vincze remekül irányította a társaságot, ha pedig labdát szereztek, akkor rendezetlen védelem ellen a már említett Simon és Szalai révén könnyű ziccereket dobtak a kék mezes karcagiak. Nem volt meg a kellő agresszivitás a ceglédiek védvonalában és ezzel éltek is Mészárosék.

Térfélcserét követően Ócsai fújt ébresztőt a hazaiaknál, rendkívül agilisan játszott, viszont egy személyben kevésnek bizonyult, a társak nem csatlakoztak mellé. A túloldalon Vincze változatlanul jól irányította társait és emellett a pontszerzésből is kivette a részét. Sokkal gyorsabban, jobb ritmusban játszottak a látogatók, vezetésük nem forgott veszélyben. A záró szakaszban láthatóan elfáradtak Túrócziék, a Kovács-legénységnél pedig a fiatalok még bírták energiával, Szalai és Kele tetszés szerint érték el kosaraikat. A nem túl izgalmas mérkőzés hangulatát az dobta fel öt perccel a vége előtt, hogy Szerelem egy általa kihagyott ziccert követően a lepattanót egyből kapura zúdította lábbal, ezen cselekedetéért technikai hibát kapott. A mérkőzés utolsó három percében már csak vendég kosarak estek, végül teljesen megérdemelt karcagi győzelemmel ért véget a mérkőzés.

Szerelem-Kobolák Cintia (CEKK-VBW): „Sajnos a csütörtöki mérkőzésen mutatott jó felfogású és fegyelmezett játékunk elmaradt. Gratulálunk a Karcagnak.”

Kovács Máté Zádor (Karcagi SE): „A csütörtöki hibákat sikerült támadásban kijavítani, mely gördülékeny támadójátékot eredményezett. Magabiztosan várjuk a következő szakaszát a bajnokságnak.”

Vármegyei szövetségek