U12 VÁRMEGYEI VÁLOGATOTTAK TORNÁJA: VIII. ALKALOMMAL SZÁLLNAK CSATÁBA VÁLOGATOTTJAINK
05
Apr
2024
U12 VÁRMEGYEI VÁLOGATOTTAK TORNÁJA: VIII. ALKALOMMAL SZÁLLNAK CSATÁBA VÁLOGATOTTJAINK
Április 5, péntek  |  14:14

Ebben a szezonban is megrendezi a JNSZ Vármegyei Kosárlabda Szövetség a Vármegyei Válogatottak Tornáját U11 és U12 korosztályokban, a fiúk és a leányok számára is. Az éves szövetségi program egyik legfontosabb eseménye ez, ebben a szezonban az U12-esek tornáira kerül hamarabb sor, április 6-án a fiúk Jászberényben, a leányok másnap Karcagon lépnek parkettre. A Vármegyei Szövetség vezetése és apparátusa nagy lelkesedéssel készül ismét a tornára, az előkészületek már megtörténtek, ismét erős mezőny gyűlik majd össze mindkét helyszínen. Egyébként is kiemelt korcsoportja ez JNSZ vármegyének, hiszen az LLL és a KKK küzdelmeiben is az U12-esek szerepelnek, mind a két bajnokság nagy sikert aratott a szezon során, és a vármegyei válogatott küzdelmeket is nagy érdeklődéssel várják a játékosok és a szakemberek is.

A korábbi évekhez képest egyre több eséllyel lépnek pályára csapataink, a tavalyi U11-es fiú győzelem után az U12 korcsoportban is erős csapattal lép pályára a három klubból verbuválódott JNSZ vármegyei együttes. A lányok csapatában az utóbbi években nagy rutinhoz jutó karcagiak mellett, a bajnokságban szépen helytálló szolnoki, tószegi lányok lépnek pályára, ezúttal ők is a jobb, érmes szereplés reményében. Az előző hetekben az edzők már megkezdték a felkészítést, a fiúknál Andó Levente (Szolnoki Sportcentrum) és Kiss János (Karcagi SE), a leányoknál Fodor Csaba (Karcagi SE) és Csendesné Rimaszombati Judit (Szolnoki Sportcentrum) lesznek a szakvezetők. A két szövetségi kapitányt kértük egy esélylatolgatásra a mérkőzések előtt.


Andó Levente:  „Az idei vármegyei válogatott tornára három klubból válogattuk össze a tehetséges gyerekeket, Karcagról, Jászberényből és Szolnokról. A válogató edzés után megtörtént a keretszűkítés, majd a torna előtt még sikerült egyet edzenünk a kialakított csapattal. Izgatottan várjuk már a mérkőzéseket, hiszen minden évben színvonalas válogatottak mérik össze erejüket. Bízom benne, hogy idén is megálljuk a helyünket és olyan teljesítményt tudunk nyújtani, amire büszkék lehetünk majd. Eredményességben nincs elvárásom a csapattal szemben, szeretném, ha mindenki keményen játszana, és a legfontosabb, hogy élvezzék a gyerekek ezt a napot, hiszen mindenki magának érdemelte ki, hogy a csapat tagja lehessen. Sérülésmentes játékot kívánok és sok sikert minden résztvevő vármegyének!”

Jász-Nagykun Szolnok Vármegye fiú U12 válogatott kerete:

Tóth Levente (Jászberény)

Erdei József (Karcag)

Márki Bálint (Karcag)

Antal Noel Geminián (Szolnok)

Bihari-Kun Benedek (Szolnok)

Csíkos Csaba (Szolnok)

Juhász András (Szolnok)

Konka Zsombor (Szolnok)

Rácz Marcell (Szolnok)

Solti Marcell (Szolnok)

Süle Dániel (Szolnok)

Szarvas Simon (Szolnok)

Vári Zétény (Szolnok)


Fodor Csaba: „Mindig megtiszteltetés a JNSZ vármegyei válogatottat felkészíteni és irányítani a hagyományos Vármegyei Válogatottak Tornáján. Az idén Csendesné Rimaszombati Judit edzőtársammal látjuk el a szakmai feladatokat a leányoknál. A vármegyei válogatottba az Országos Bajnokságban a 3. számú régióban alapszakasz győztes, felsőházas Karcagi SE, valamint a Szolnoki Sportcentrum csapataiból kerültek be a játékosok. A leányok már játszottak előzetesen egymással edzőmeccseket és a tavaszi szünetben is lesznek a tornát megelőzően edzések, hogy a legjobb formában lévő játékosokkal tudjunk kiállni Baranya, Bács- Kiskun és a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyék válogatottjai ellen.”

Jász-Nagykun Szolnok Vármegye leány U12 válogatott kerete:

Csokai Bella (Karcagi SE)

Csokai Léna (Karcagi SE)

Gacs Liliána (Karcagi SE)

Kovács Hanan Tímea (Karcagi SE)

Major Julianna Szonja (Karcagi SE)

Monori Anna  (Karcagi SE)

Szabó Dóra (Karcagi SE)

Balogh Tímea (Szolnoki Sportcentrum)

Baranyi Anna (Szolnoki Sportcentrum)

Cserháti Viktória (Szolnoki Sportcentrum)

Dávid Csenge (Szolnoki Sportcentrum)

Márk Fanni (Szolnoki Sportcentrum)

Mester Nóra (Szolnoki Sportcentrum)

Szabó Lola (Szolnoki Sportcentrum)

Szabó Nóra (Szolnoki Sportcentrum)


A tornák programja:

2024. április 07. (leányok – Karcag, Városi Sportcsarnok):

11,00  Bács-Kiskun - Borsod-Abaúj-Zemplén                                             

12,45  Jász-Nagykun-Szolnok - Baranya                                

14,30  vesztesek                              

16,15  győztesek

17,50  Eredményhirdetés

2024. április 06. (fiúk – Jászberény, Hűtő Sportcsarnok):

11,00  Jász-Nagykun-Szolnok   -   Szabolcs-Szatmár-Bereg                                         

12,45  Csongrád-Csanád - Bács-Kiskun                                          

14,30  vesztesek 

16,15  győztesek

17,50  Eredményhirdetés

Vármegyei szövetségek