VÁRMEGYEI U12 VÁLOGATOTTAK TORNÁJA: BÁCS-KISKUN VITTE EL A PÁLMÁT
12
Apr
2024
VÁRMEGYEI U12 VÁLOGATOTTAK TORNÁJA: BÁCS-KISKUN VITTE EL A PÁLMÁT
Április 12, péntek  |  10:04

Karcag adott otthont április 07-én, a leány Vármegyei Válogatottak Tornájának, ahol négy válogatott - Borsod-Abaúj-Zemplén, Baranya, Bács-Kiskun és a házigazda Jász-Nagykun-Szolnok - hasonló korú leány csapatai mérték össze tudásukat egy négy mérkőzéses torna keretében.

Az első mérkőzés a Bács-Kiskun - Borsod-Abaúj-Zemplén mérkőzés volt, amely nagy csatát, szikrázó összecsapást hozott, a Bács megyeiek jobban koncentráltak és pontosabban céloztak riválisuknál, ennek köszönhetően magabiztosan nyertek.

Bács-Kiskun – Borsod-Abaúj-Zemplén  71-49 (18-14, 21-11, 21-11, 11-13)

Ezt követte Jász-Nagykun-Szolnok és a Baranya találkozója, ahol a házigazda leány koszorú csupán egy negyedig tudta tartani a lépést ellenfelével, ezután a baranyaiak fokozatosan őrölték fel az ellent, így a döntőbe ők jutottak.

Jász-Nagykun-Szolnok – Baranya  57-68 (16-11, 14-28, 15-15, 12-14)

A harmadik helyért zajló összecsapáson sokáig úgy tűnt, hogy a borsodiak alaposan bedarálják a jászságiakat, az utolsó negyedben azonban huszáros hajrát nyitottak a Fodor Csaba-Csendesné Rimaszombati Judit által vezényelt vendéglátók, de csak megközelíteni tudták ellenfelüket, így a Borsod vármegyei válogatott szerezte meg a bronzérmet.

Borsod-Abaúj-Zemplén – Jász-Nagykun-Szolnok  58-52 (17-12, 19-8, 14-11, 8-21)

A döntő ütközet igencsak egyoldalúvá sikeredett, a Halmai Gábor-Bődi Krisztián páros vezényelte Bács vármegyeiek nagyon magabiztosan fektették két vállra a baranyai lányokat.

Bács-Kiskun – Baranya  74-39 (23-8, 25-14, 20-8, 6-9)

Következett az eredményhirdetés, a díjakat Hubai Imre, a Jász-Nagykon-Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke adta át.

A torna All Star csapata:

Csokai Bella (Jász-Nagykun-Szolnok), Bakk Lívia (Borsod-Abaúj-Zemplén), Győző Emma (Baranya), Véh Borka (Bács-Kiskun), Soós Alíz (Bács-Kiskun)

A napot követően az edzők is értékeltek:

Csipkó Barbara (Borsod-Abaúj-Zemplén): „Először is köszönjük, hogy ezen a válogatott tornán részt vehettünk, és ismét egy színvonalas rendezésben részesültünk. Nem a teljes kerettel tudtunk kiállni, de a játékosaink mai is bebizonyították, hogy nincs lehetetlen, és a bronzérem is felér akkora sikerrel, mintha döntőt játszottunk volna. Büszkék vagyunk a lányokra, ami a mai teljesítményüket illeti. Továbbá gratulálunk a többi résztvevő csapatnak és sok sikert a szezon mérkőzéseihez!”

Halmai Gábor (Bács-Kiskun): „Az idei évben három csapatból alakult ki a válogatott. A lányok végig szépen játszottak, nem látszott, hogy most találkoztak először. Hasznos, jó meccseket játszottunk. Köszönjük a szervezést!”

Fodor Csaba (Jász-Nagykun-Szolnok): „Csapatunk tagjai mindkét mérkőzésen igyekeztek a legjobb tudásuk szerint kosárlabdázni. Szoros meccseken, kreatív támadó és harcos védőjátékkal úgy gondoljuk, méltóképpen képviseltük vármegyénket. A tapasztaltakat igyekszünk a bajnokság hátralévő mérkőzésein hasznosítani. Gratulálunk ellenfeleinknek!”

Hegedűs Rebeka (Baranya): A torna, úgy gondoljuk, hasznos volt számunkra, mivel másik vármegyékből érkező csapatok ellen lehetett játszani, és egy körülbelüli képet kaptunk, hogy mi hol tartunk, miben vagyunk jók, miben kell fejlődnünk. Hasznos mérkőzéseket játszottunk, a gyerekek megtanulnak alkalmazkodni a kialakult helyzethez, hogy egy csapatban több egyesületből érkező játékossal kell együtt működnie. Köszönjük a meghívást!”

 

Vármegyei szövetségek