VÁRMEGYEI FELNŐTT FÉRFI BAJNOKSÁG: AZ AKADÉMISTÁK JOBBAN AKARTÁK A GYŐZELMET - JAVÍTANI AKAR A KARCAG A VISSZAVÁGÓN
24
Apr
2024
VÁRMEGYEI FELNŐTT FÉRFI BAJNOKSÁG: AZ AKADÉMISTÁK JOBBAN AKARTÁK A GYŐZELMET - JAVÍTANI AKAR A KARCAG A VISSZAVÁGÓN
Április 24, szerda  |  09:09

 

Karcagi SE - Szolnoki KA/B

67-87

(12-21, 18-23, 20-17, 17-26)

Karcag, 2024.04.20., 68 néző, Vezette: Szőcs Béla (Kisújszállás), Fenyvesi Zénó (Szolnok), Kozma Péter (Hódmezővásárhely) Mérkőzés ellenőr: Hegedűs Mária (Szolnok)

Mérkőzés osztályzata: 3


Karcagon rendezték a vármegyei felnőtt férfi bajnokság középszakaszának felsőházi fordulója első összecsapását, melyen a házigazda Karcagi SE a Szolnoki KA/B csapatát látta vendégül. Az alapszakaszban, az egymás elleni mérkőzéseken kétszer vereséget szenvedő szolnokiak „bosszúra éhezve” érkeztek meg a mérkőzésre. A feldobást követően Bózsó Ármin duplája törte meg a gólcsendet először a 3. percben, amely után a Szolnok agresszív letámadást alkalmazott, aminek köszönhetően a 0-1-es futásukra a Karcagnak mindössze egyetlen büntető volt a válasza a 6. percben. A sok kikényszerített hibából a Tisza-parti csapat könnyű kosarakat szerezve húzta be az első negyedet. A második negyedben már kevesebb hibát vétettek a hazaiak támadásban, többször sikerült feltörni a letámadást. Egymás után dobták a kosarakat a felek, de a Szolnok ebben a negyedben is öt ponttal többet tudott a közösbe tenni, így tizennégy pontos előnnyel mehettek a szünetre. A nagyszünetet követően a Karcag összeszedve a védekezését és támadását, végre csapatként funkcionálva némiképp ledolgozott a hátrányából, és három ponttal közelebbről várhatta a záró etap kezdését. A szolnoki fiatalok azonban már ennél közelebb nem engedték ellenfelüket, a közel hetven nézővel támogatott hazai csapatot, és 2-10-es rohanással már közel húsz pontos differenciát mutatott az eredményjelző. A vendéglátó nem feladva, az utolsó másodpercig küzdve próbált tíz alá bejutni, ám a fiatalokkal teli vendégcsapat mind fizikálisan, mind mentálisan jól bírta a karcagi ostromot, így a végére húsz ponttal diadalmaskodott az alapszakaszban mindkétszer győztes Karcaggal szemben.

Kovács Máté Zádor (Karcagi SE): „Az a csapat nyert, aki jobban akarta a győzelmet. Szerdán adott a lehetőség a javításra.”

Bujáki Dániel (Szolnoki KA/B): „Rendkívül büszke vagyok a fiúkra. Végre meg mutatták, hogy igen is van keresnivalónk a felnőttek között és ez a bajnokság is a fejlődésüket szolgálja. Keményen védekeztünk és keményen támadtunk, megérdemelt győzelem volt.”

Vármegyei szövetségek