VÁRMEGYEI FELNŐTT FÉRFI BAJNOKSÁG: KEVÉS PONT SZÜLETETT - BIZTOS HATVANI SIKER
26
Apr
2024
VÁRMEGYEI FELNŐTT FÉRFI BAJNOKSÁG: KEVÉS PONT SZÜLETETT - BIZTOS HATVANI SIKER
Április 26, péntek  |  10:45

 

CEKK-VBW - Hatvan KK

39-59

(10-11,6-16,8-20,11-12)

2024.04.21., Albertorsa, 12 néző, Vezette: Szőcs Béla (Kisújszállás), Kovács Karina (Szolnok), Kozma Péter (Hódmezővásárhely)  Mérkőzés ellenőr: Balogh László (Szolnok)

Mérkőzés osztályzata: 3


Megkezdődött a felnőtt férfi bajnokság középszakaszának alsóházi párharca, melyben a Cegléd fogadta hazai pályán a Hatvan KK-t. A feldobást követően a házigazdák kezdték meg a pontgyártást Ipolyi Bátor hárompontosával, melyre a vendégek egyből tudtak válaszolni. Mindkét oldalon beestek a dobások, így az első negyed kiegyenlített játékot hozott (10-11). A második játékrészben a Heves vármegyei alakulat átvette az irányítást a pályán, hárompontosokkal növelték előnyüket, így tíz pont fölötti vezetéssel mehettek a félidei szünetre (16-27). A pihenőt követően a hatvaniak nem lassítottak, a mérkőzés legponterősebb negyedét produkálták. A pályán lévők közül mindenki kivette a részét a pontgyártásból, melyre a ceglédieknek nem volt válasza, így kialakult a mérkőzés legnagyobb különbsége (24-47). Az utolsó negyedben a hazaiak ismét érvényesíteni tudták játékukat, a vendégek pedig tartották velük az iramot, aminek köszönhetően az első negyedben látottak jelentek meg a pályán. Az egész mérkőzés során sportszerű viselkedést tanúsítottak a csapatok, a kosárlabda szeretetén volt a hangsúly. A visszavágót kényelmes előnnyel várhatja a hatvani csapat és hazai pályán biztosíthatják be a rájátszásba jutásukat.

Kobolák Cintia (CEKK-VBW): „Sajnos csak az első negyedben sikerült a megbeszélteket tartani. Gratulálunk a Hatvannak de megpróbáljuk a visszavágón megnehezíteni jobban a dolgukat.”

Robotka Tamás (Hatvan KK): „Minden csapatjáték alapja a védekezés, amelyet maximálisan végrehajtottuk. Külön örülök, hogy a kezdő ötösünkből mindannyian két számjegyű ponttermés körül teljesítettek, és bár főként támadásban voltak hibáink, de mindenkinek bőven tudtam játékidőt biztosítani. Megérdemelt győzelmet arattunk a nem teljes kerettel felálló hazaiak felett.”

Vármegyei szövetségek