VÁRMEGYEI FELNŐTT FÉRFI BAJNOKSÁG: IZGALMAS VÉGJÁTÉKBAN NYERT AZ AKADÉMIA - A SOK KIHAGYOTT BÜNTETŐ OKOZTA A KARCAG VESZTÉT
30
Apr
2024
VÁRMEGYEI FELNŐTT FÉRFI BAJNOKSÁG: IZGALMAS VÉGJÁTÉKBAN NYERT AZ AKADÉMIA - A SOK KIHAGYOTT BÜNTETŐ OKOZTA A KARCAG VESZTÉT
Április 30, kedd  |  18:55

 

Szolnoki KA/B - Karcagi SE

79-75

(9-21, 28-22, 19-22, 23-10)

Szolnok, 2024.04.24., 8 néző, Vezette: Pál Szabó Sándor (Szolnok), Gyenge Gábor (Szolnok) Mérkőzés ellenőr: Bernáth András (Szolnok)

A mérkőzés osztályzata: 4


Öt nap leforgása alatt immár másodszor nézett farkasszemet egymással a Szolnoki KA/B és a Karcag. Az elmúlt hétvégén magabiztosan, húsz ponttal diadalmaskodtak a szolnoki fiatalok, a kunságiak viszont nagyon fogadkoztak a mérkőzés előtt a visszavágásban. Esélyüket valamelyest csökkentette, hogy csapatuk egyik motorja, Vincze sérülés miatt nem állhatott rendelkezésre. A vendéglátóknál edzőjük, Tóth Zoltán nem tudott megjelenni a mérkőzésen, hiányában Bujáki Dániel dirigálta a csapatot. Igencsak álmosan kezdték a mérkőzést a vendéglátók, nem nagyon találták meg a ritmust, a karcagiak viszont elsősorban Antal jóvoltából szépen gyűjtögették a pontokat. 4-13 állt az eredményjelzőn, amikor Bujáki mester kénytelen volt magához rendelnie övéit, ez azonban nem igazán ébresztette fel a hazai csikócsapatot. Az első negyedben tíz pontot termelő Antal vezérletével tucatnyi ponttal tartott előrébb Kovács edző alakulata. Egy negyednek kellett eltelnie ahhoz, hogy felvegye az üzemi hőfokot a Bujáki-legénység, sokkal pontosabban céloztak, ültek a triplák, gyorsabb volt a játékuk, viszont védekezésben a fegyverüket, az egész pályás letámadást szépen kijátszották a kékben játszó vendégek. Az elmúlt mérkőzésen nem brillírozó örökifjú Erdei ezúttal parádézott, igazi vezér volt a pályán. Bózsó Olivér és Murányi feljavuló játékának köszönhetően felére csökkent a Karcag előnye féltávnál (37-43).

A térfélcserét követően tovább fokozta a nyomást védekezésben ellenfelén az akadémista gárda, a karcagiak azonban továbbra is extázisban kosárlabdáztak! Szalai remekül helyettesítette Vinczét irányító poszton, gyors ziccerezésinek és remek gólpasszainak köszönhetően ismét növelte előnyét a Kovács-alakulat (45-56). Mentek előre Murányiék is rendületlenül, nem lehetett panasz a hozzáállásukra, azonban a befejezéseik még pontatlanok voltak, sok dobás kimaradt részükről. Nem mehetünk el szó nélkül a karcagiak veteránja, Erdei játéka mellett, aki legszebb napjaira idézően kosárlabdázott, palánk alatt tarthatatlan volt, védekezésben pedig űzte-hajtotta társait! Az ő kosarával alakult ki az 56-65-ös részeredmény harminc percet követően, levegőben lógott a vendég győzelem lehetősége! Az utolsó felvonást viszont úgy kezdték Gruberék, amelyet valószínűleg már a mérkőzés kezdetétől szerettek volna csinálni. Négy perc alatt egy 12-0-ás rohanással már náluk volt az előny (68-65)! Most kezdett el igazán működni a szolnoki egész pályás letámadás, Szalaiék láthatóan kezdtek fáradni. Nem dőlt még el azonban a mérkőzés, két perccel a lefújás előtt Kele kosarával 74-72-re módosult az állás. Kimaradt hazai dobást követően Erdeit faultolták, azonban csak az egyik büntetőt dobta be. Az ellentámadásból Murányi negyedik triplája ötpontos szolnoki előnyt jelentett. Ezután Szalainak kétszer is odaütöttek Molnárék, az egész találkozón remek teljesítményt nyújtó vendég 13-as játékos azonban a négy büntetőjéből csak kettőt értékesített. Bózsó a túloldalon viszont hidegvérű maradt a büntetővonalnál, majd Simon a vendégektől mindkét büntetőjét elhibázta, így alakult ki a 79-75-ös végeredmény.

Az első negyed kissé alacsonyabb színvonala után egy nagyon izgalmas, lüktető, a végletekig kiélezett párharcnak lehettek szemtanúi a nézők! Az utolsó két percben megremegtek a karcagi kezek a büntetővonalnál, az öt kimaradt büntető végzetesnek bizonyult. Ettől függetlenül hatalmas dicséret jár a vendégcsapatnak, de ugyanúgy a hazaiaknak is, akik nem adták fel, és az utolsó negyedben a maguk javára tudták fordítani ezt a nem könnyű összecsapást.

Bujáki Dániel (Szolnoki KA/B): „Nem játszottunk szépen, nem játszottunk jól, de a mai mérkőzésen azt láttuk, amit szeretnénk mindig. Küzdöttünk, hajtottunk, nem a saját érdekeinket néztük, hanem csúsztunk másztunk a másikért. EZ CSAPATMUNKA!”

Kovács Máté Zádor (Karcagi SE): Gratulálok az ellenfélnek! Köszönjük a közreműködők munkáját.”

Vármegyei szövetségek