VÁRMEGYEI FELNŐTT FÉRFI BAJNOKSÁG: ATTÓL FÜGGETLENÜL, HOGY RÉGEN JÁTSZOTT A TKSE, EGÉSZ JÓL MUZSIKÁLTAK - KÜZDÖTT A KARCAG, DE MOST ENNYIRE FUTOTTA
06
May
2024
VÁRMEGYEI FELNŐTT FÉRFI BAJNOKSÁG: ATTÓL FÜGGETLENÜL, HOGY RÉGEN JÁTSZOTT A TKSE, EGÉSZ JÓL MUZSIKÁLTAK - KÜZDÖTT A KARCAG, DE MOST ENNYIRE FUTOTTA
Május 6, hétfő  |  12:03

 

Törökszentmiklósi KSE - Karcagi SE

85-48

(23-5, 17-16, 25-14, 20-13)

Törökszentmiklós, 2024.04.26., 17 néző, Vezette: Fehérvári Gergely (Szolnok), Kozma Péter (Hódmezővásárhely) Mérkőzés ellenőr: Szabó László (Szolnok)

A mérkőzés osztályzata: 3


A szokásos hosszú kispaddal, azaz tizenegy játékossal várták a hazaiak ellenfelüket a Bercsényiben, a karcagiak pedig mindössze nyolc játékossal érkeztek a derbire. A miklósiak jobban kezdtek, sőt, ki lehetett jelenteni, hogy már az első negyedben a győzelem sorsa eldőlt. A Karcag az első perctől kezdve nem találta a zóna elleni szert, ritkán tudtak eljutni kosárig, ha mégis eljutottak, akkor pedig a pontatlan befejezéseknek köszönhetően nem jutott el a labda kosárba. Mindezt igazolja az első negyed eredménye, miszerint öt pontig jutottak. A második negyedre rendezte sorait a Karcag, itt már felváltva estek a kosarak. Erdei sokszor kikelve magából űzte-hajtotta a fiatalokat, a jelek szerint jól tette, mert a játék összeszedettebb, koncentráltabb volt. Ennek ellenére a jelentős különbség a félidőre megmaradt, így a hazaiak nyugodtan mehettek neki a második félidőnek. A TKSE-nél center poszton jól teljesítettek a Terék fivérek, akik sorra ontották a pontokat, ha meg éppen nem kosarat szereztek, akkor a lepattanó harcokat nyerték meg sorra ellenfelükkel szemben. A vendégeknél is akadtak jó teljesítmények, szép egyéni megoldások, betörések, majd az azokból kiosztott labdákból jutottak el dobó helyzetig Simon Dominikék. Azonban a dobó forma nem volt az igazi finoman szólva sem, talán köszönhető ez a bercsényis kemény gyűrűnek is. Száz szónak is egy a vége, jelenleg a TKSE nagyobb rotációval, nagyobb sebességgel kosárlabdázó csapat, és ezt mi sem mutatja jobban, mint a mérkőzés végére kialakult harminchét pontos különbség. Mindezek ellenére a felek az első perctől kezdve az utolsó percig küzdöttek, megtisztelve ezzel egymást, és a kilátogató szurkolókat is.

Szénási János (Törökszentrmiklósi KSE): „Kicsit rozsdásan kezdtünk, látszott, hogy régen volt mérkőzésünk. Sok volt az eladott labda, a kapkodós vállalás. De sikerült magabiztosan győznünk egy fiatal, lelkes és sokat fejlődő Karcag ellen.”

Kovács Máté Zádor (Karcagi SE): „Büszke vagyok a csapatra a tisztességes helytállásért. Jövő hét vasárnap van lehetőségünk kijavítani.”

 

Vármegyei szövetségek