VÁRMEGYEI FELNŐTT FÉRFI BAJNOKSÁG: ISMÉT HÚSSZAL NYERT A HATVAN, TOVÁBBJUTOTTAK - EGY NEGYEDET NYERT A CEKK
06
May
2024
VÁRMEGYEI FELNŐTT FÉRFI BAJNOKSÁG: ISMÉT HÚSSZAL NYERT A HATVAN, TOVÁBBJUTOTTAK - EGY NEGYEDET NYERT A CEKK
Május 6, hétfő  |  12:08

 

Hatvan KK – CEKK-VBW

65-45

(14-8, 18-9, 20-9, 13-19)

Hatvan, 2024.04.28., 20 néző, Vezette: Mezei Tibor (Rákóczifalva), Gyenge Gábor (Szolnok)  Mérkőzés ellenőr: Hegedűs Mária (Szolnok)

A mérkőzés osztályzata: 2


Kuparendszerben dőlt el a Hatvan és a Cegléd között, hogy melyik csapat kerül a legjobb négy közé a play-off-ban. A két alakulat első összecsapásán a Cegléd otthonában magabiztosan, húsz ponttal nyert a Robotka-gárda. Álmosan kezdett mindkét csapat a mérkőzés elején, elég sok hibával játszottak a felek, főleg támadásban volt kapkodás részükről. Ezt is bizonyítja az a tény, hogy öt perc elteltével még csak 7-4 állt az eredményjelzőn. A sok hibából, kapkodásból a negyed végére a sárga mezes hazaiak jöttek ki jobban, hat ponttal álltak előrébb tíz perc elteltével. Gyebnár triplájával indult a második etap, de ezt követően négy percig nem esett vendég kosár. Tovább tudták növelni előnyüket Pappék, a tizenhatodik percre már kétszer annyit dobtak mint riválisuk (26-13). Hozzá kell azonban tenni, hogy egyik csapat sem tündökölt továbbra sem támadásban. Mindkét fél a zónavédekezést választotta, és ebből fakadóan igencsak döcögtek a gépezetek támadásban. Papp és Pethes rázta fel csapatát a negyed végére, a félidőben 32-17 volt az állás.

A folytatás sem hozott lényegi változást, főleg a vendégek sok hibája volt feltűnő. Nagyon nem ment nekik a játék, eladott labdáik után pedig Tóthék gyors indításos kosarakkal már huszonhét pontosra hizlalták előnyüket. Ács két közelije volt a zárszó a harmadik negyedben (52-26). Az utolsó felvonásra ébredtek fel Csipkerózsika álmukból Túrócziék, ekkor kezdtek el úgy kosárlabdázni, ahogyan azt a mérkőzés elejétől kellett volna tenniük. A vendéglátók azonban szépen, rutinosan tartották előnyüket. Gyengébb iramú mérkőzést hozott a felek visszavágója, amely után a Hatvan gárdája folytathatja szereplését a rájátszásban.

Robotka Tamás (Hatvan KK): „Ismét annak örülök, hogy csapatként védekezve és csapatként támadva értünk el nagy különbségű győzelmet. A lényegi kérdések a félidőben eldőltek, és minden játékosnak sikerült több időt a pályán tölteni. Dicséret illeti a vendégeket, hogy nem adták fel, végig mentek előre, amit a záró negyed eredménye is mutat.”

Szerelem-Kobolák Cintia (VBW-CEKK): „Gratulálok a Hatvannak a továbbjutáshoz. Saját részünkről a meccsen az volt a cél, hogy próbáljunk csapatként működni, ami sikerült is.”

Vármegyei szövetségek