VÁRMEGYEI U11 VÁLOGATOTTAK TORNÁJA: BORSOD MAGABIZTOSAN NYERT
06
May
2024
VÁRMEGYEI U11 VÁLOGATOTTAK TORNÁJA: BORSOD MAGABIZTOSAN NYERT
Május 6, hétfő  |  12:25

A hagyományoknak megfelelően folytatódtak a vármegyei válogatott események. A nagy sikerű U12-esek tornája után, április 27-én, az U11-es leányok léptek pályára Karcagon. Négy válogatott - Borsod-Abaúj-Zemplén, Baranya, Bács-Kiskun és a házigazda Jász-Nagykun-Szolnok - hasonló korú leány csapatai egy négy mérkőzéses torna keretében játszottak egymás ellen. Vármegyénk csapatának edzői, Fodor Csaba és Simon László  nagy reményekkel várták a küzdelmeket, hiszen az országos bajnokságban csapataink jól szerepeltek, a leányok regionális versenyét a karcagiak meg is nyerték. Így nagy várakozással tekintettek a torna elé, hiszen a játékosok számára először nyílt lehetőség más régiók legjobbjaival megmérkőzni. A torna előtti edzéseket megtartották, a  kerethirdetéshez képest viszont sajnos alakítani kellett a csapaton betegségek miatt.

A nyitó meccsen, a Jász-Nagykun-Szolnok - Borsod-Abaúj-Zemplén mérkőzésen hamar előnyt szereztek a Borsod vármegyeiek, csak az utolsó negyedben volt partiban a két csapat. Így a döntőbe a pontosabban célzó és jobban védekező vendégek kerültek.

Jász-Nagykun-Szolnok - Borsod-Abaúj-Zemplén 39-124

A következő mérkőzésen, Bács-Kiskun és Baranya találkozóján a baranyaiakat fokozatosan őrölték fel az Bács-Kiskun vármegyeiek, így magabiztosan a döntőbe ők jutottak.

Bács-Kiskun - Baranya 71-26

A harmadik helyért zajló összecsapáson végig fej-fej mellett haladt a pontszerzésben a két csapat. Védekezésben és támadásban hasonló taktikával és eredményességgel küzdöttek a bronzéremért. A második félidőben azonban Szabó Ella és Dávid Abigél vezérletével a Szolnok vármegyeiek tudtak felülkerekedni. Nagyszerű hajrával sikerült megszerezni a harmadik helyet. Szép volt lányok! A JNSZ Vármegyei U11-es leány válogatott tagjai:

Kovács Abigél Tímea (Szolnoki Kiskobrák), Farkas Vica, Molnár Petra, Vad Virág Vivien (Tiszai Kisvirágok) Barta Petra, Bezsella Regina, Dávid Abigél, Juhász Kitti, Laboncz Médea, Lengyel-Laczházi Léna, Szabó Ella, Szabó Liza (Karcag)

Jász-Nagykun-Szolnok – Baranya 62-56

A döntőben a kiemelkedően jó, Csipkó Barbara által vezényelt borsodiak magabiztosan fektették két vállra a Bács-Kiskun vármegyei lányokat.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Bács-Kiskun  87-24

Következett az eredményhirdetés, az érmeket, a kupákat és a különdíjakat Forrai Gábor és Fodor Csaba adták át. Köszönettel tartozunk a vármegyei válogatott étkezésének biztosításáért Hubai Imrének, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés Elnökének és a Nimród Bio-Hotel és Étteremnek!

A torna All Star csapata: Szabó Ella (Jász-Nagykun-Szolnok), Nagy-Zsolnay Nóra (Baranya), Hegedűs Adrienn (Bács-Kiskun), Fabók Flóra és Laczkó Hanna (Borsod-Abaúj-Zemplén)

A napot követően az edzők is értékeltek:

Fodor Csaba (Jász-Nagykun-Szolnok): „A kerethirdetéshez képest kellett változtatnunk a csapaton betegségek miatt. Aki itt volt viszont remekül helytállt és méltóképpen képviselte vármegyénk kosárlabda sportját. Az első meccsen a bikaerős borsodiak ellen még nem sikerült a tervezetthez képest megvalósítani a közös edzéseken gyakoroltakat. A harmadik helyért viszont főleg a védekezésben sokat léptünk előre a Baranya vármegyeiek ellen. Végig fej-fej mellett hatalmas küzdelemben sikerült megszereznünk a bronzérmet. A lányok nagyon jól összebarátkoztak, a jövőben szeretnénk több közös edzést és játékot. Gratulálunk a résztvevő csapatoknak!”

Csipkó Barbara (Borsod-Abaúj-Zemplén): "Először is köszönjük, hogy ezen a válogatott tornán részt vehettünk, és ismét egy színvonalas rendezésben részesültünk. Nem a teljes kerettel tudtunk kiállni, de a játékosaink mai is bebizonyították, hogy nincs lehetetlen, és a bronzérem is felér akkora sikerrel, mintha döntőt játszottunk volna. Büszkék vagyunk a lányokra, ami a mai teljesítményüket illeti. Továbbá gratulálunk a többi résztvevő csapatnak és sok sikert a szezon mérkőzéseihez!"

Séllei Dalma (Baranya): „Számunkra nagyon hasznos volt a torna, hiszen itt látjuk igazán, hogy hol tartunk a többi vármegyéhez képest. A lányok hajtottak és küzdöttek, a jövőben is keményen fogunk dolgozni, hogy tovább fejlődjenek.”

Adamik Csilla (Bács-Kiskun): „Szeretnénk, ha Szolnokon rendeznék meg ezt a tornát, az utazás saját költsége miatt és a közelség is számít. Az első mérkőzésen a játékvezetők nagyon gyengék voltak.”

 

 

Vármegyei szövetségek