VÁRMEGYEI FELNŐTT FÉRFI BAJNOKSÁG: AZ AKADÉMISTÁK MEGLEPTÉK A BAJNOKESÉLYEST, MEGRÁNCIGÁLTÁK A BAJSZÁT - FÁRADTAN, SOK HIBÁVAL JÁTSZOTT A TKSE
06
May
2024
VÁRMEGYEI FELNŐTT FÉRFI BAJNOKSÁG: AZ AKADÉMISTÁK MEGLEPTÉK A BAJNOKESÉLYEST, MEGRÁNCIGÁLTÁK A BAJSZÁT - FÁRADTAN, SOK HIBÁVAL JÁTSZOTT A TKSE
Május 6, hétfő  |  12:34

 

Szolnoki KA/B – Törökszentmiklósi KSE

82-78

(21-23; 10-15; 23:11; 23-19)

Szolnok, 2024.05.03., 26 néző, Vezette: Drenyovszki Dániel (Mezőberény), Mezei Tibor (Rákóczifalva)  Mérkőzés ellenőr: Balogh László (Szolnok)

A mérkőzés osztályzata: 3

A vármegyei bajnokság keresztjátékának következő fordulójában a Szolnoki KA fiataljai fogadták az alapszakaszt megnyerő Törökszentmiklóst a Tiszavirág Arénában. A szolnokiak már a korábbiakban is ”incselkedtek az oroszlánnal”, de győzni még nem sikerült, így most arra készültek, hogy ez megvalósuljon. Nem így indult, hiszen a látogatók dominanciájával kezdődött a találkozó, a rutinosabb és lényegesen fizikálisabb vendégek a 8. percre nyolc ponttal elhúztak vendéglátóiktól, de a Bózsó fivérek hatékony támadójátékával és nem utolsó sorban Gruber Bence negyed végi dudaszós triplájával szorossá tették az eredményt. A második negyed Frikker büntetőkkel kezdődött, majd a rutint képviselő Vona pontjaival két számjegyű különbség alakult ki a felek közt. Ezt a különbséget tudták tartani a félidőig a fekete mezes miklósiak annak ellenére, hogy a menetrendszerű Habók-triplák nem igazán ültek. Helyette Terék Tamás centerjátékával hizlalták előnyüket a Szénási-tanítványok.

Fordulást követően felváltva potyogtak a kosarak, tartották a 10-12 pontos előnyüket Habókék. A negyed felétől viszont a feltámadó akadémisták igazi csapatjátékkal, és nem utolsó sorban egy 15:3-as rohammal egálra módosították az eredményt, nyílttá téve a találkozót a játékrész végére. A Bózsó fivérek mellett elsősorban Molnár Péter és Simon Zétény jeleskedtek a pontgyártásban hazai oldalon. A negyedik negyedben megrázták magukat a vendégek, Kardos két egymás utáni triplája lélegzetvételnyi előnyhöz juttatta a fekete mezeseket. Ezt követően viszont a fiatalos lendület felülkerekedett a fáradó vendégek felett és hatalmas hajrát nyitva fordították meg az állást és húzták be a találkozót kisebb meglepetést okozva. A nézők vastapsa volt a jutalom.

Bujáki Dániel (Szolnoki KA/B): „Nagyon büszke vagyok a fiúkra, mert megmutatták, hogy ha kevesen is vagyunk, mindenki hozzá tudja tenni a tőle legtöbbet. Nagyon jól védekeztünk, kommunikáltunk és segítettünk egymásnak a nehéz helyzetekben. Támadásban nehéz volt pontot szereznünk, mert nem mindig voltunk agresszívak, ezen kell majd változtatni, de ettől függetlenül büszke vagyok rájuk!”

Szénási János (Törökszentmiklósi KSE): „Most sem voltunk a csúcson. Az elejétől kezdve fáradtan, sok hibával játszottunk. Amikor sikerült előnyt kiépíteni, akkor büntetőkkel mindig felzárkózhattak a fiatalok. A végén pedig ismét sokat hibáztunk, az sem segített, hogy az irányítóink ellen a mezőnyben, a centereink ellen a palánk alatt fault határon túl védekezhetett az ellenfelünk. Gratulálok a fiataloknak, sokat fejlődtek.”

Vármegyei szövetségek