10
Jun
2021
„Az ezüst is szépen csillog...”
Június 10, csütörtök  |  10:04

...mégis némileg keserű szájízzel zárták az egészen a döntőig tökéletesen alakuló idényt a szécsényi lányok.

A veretlenül megvívott alapszakasz és a kiütéses sikerrel abszolvált elődöntő után esélyesként várta a Veres László Pest megyei leány kadettbajnokság múlt vasárnap, Budakeszin rendezett fináléját a Bárkányi DSE együttese, ám a szécsényi lányoknak végül nem sikerült feltenniük a koronát egész éves teljesítményükre.

Pesák Tamás, a szécsényiek edzője: – Nagyszerű évet tudhatunk magunk mögött, ugyanis a 12 meccsünkből mindössze egyet nem sikerült megnyernünk. Keserű a tény, hogy az pont a döntő mérkőzés volt. Sajnos Szabó Virág sérülés miatti, korai kiválása rányomta a bélyegét az első félidőre, és öt játékosom is kipontozódott - sajnos néha játékvezetői segítséggel. Viszont nem szeretném erre fogni az eredményt, az ellenfél jól felkészült a betöréseken és a gyors indításokon alapuló játékunkra. Egy masszív zónával találtuk szembe magunkat és ha be is jutottunk a festékbe, rengeteg könnyű dobást hibáztunk el. A sport ilyen, ma a Monornak jött ki a lépés, amihez gratulálok! Azt gondolom, hogy az ezüst is szépen csillog, amiért keményen megdolgoztunk, a csapat minden tagja hozzátette a legjobbját, minden meccsen. További öröm, hogy Berki Bogi bekerült a bajnokság All Star csapatába, és a bajnokság második legjobb pontátlagát hozta. Jövőre kipróbáljuk magunkat az országos bajnokságban, de most pihenés következik, mindenki megérdemli!

Pest megyei leány kadettbajnokság, rájátszás

Elődöntő, Szécsény

Bárkányi DSE Szécsény – BKG-Veresegyház 115–44 (25–8, 36–7, 25–15, 29–14)

Szécsény: Szabó Virág 26, Rigó Leila 18, Erdélyi Gyöngyvirág 7/3, Marton Virág 2, Pityi Zsanett 10. Csere: Kiss Fruzsina 15/3, Kiss Emma 18/3, Radics Panna 15, Kiss Anna 2, Erdélyi Lilla 2. Edző: Pesák Tamás.

Döntő, Budakeszi

Monori SE – Bárkányi DSE Szécsény 79–49 (21–13, 18–16, 26–6, 14–14)

Szécsény: Szabó Virág 3, Rigó Leila 6, Erdélyi Gyöngyvirág, Marton Virág 2, Kómár Zsófia 5. Csere: Berki Boglárka 24/3, Kiss Fruzsina 5/3, Kiss Emma 2, Radics Panna, Pityi Zsanett 2, Kiss Anna, Erdélyi Lilla. Edző: Pesák Tamás.

A bajnokság végeredménye: 1. Monori SE, 2. Bárkányi DSE Szécsény, 3. Pathus SE, 4. BKG-Veresegyház.

Vármegyei szövetségek