07
Jun
2023
Az SKI fiúcsapata zárt az élen
Június 7, szerda  |  08:08

A Nógrád Megyei Kosárlabda Szövetség június 4-én, vasárnap a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban rendezte meg hagyományos évadzáró tornáját megyénk U12 korosztályú csapatai részére.

A 2022/2023. évi országos gyermekbajnokságban szereplő nógrádi együtteseket hiánytalanul felvonultató viadalon, szoros küzdelemben, a Salgótarjáni KI fiú gárdája bizonyult a legjobbnak, megelőzve a Salgó Basket Szécsény tisztán lányokból álló alakulatát és a Beszterce KK vegyescsapatát.

A remek hangulatú, színvonalas verseny zárásaként megrendezett ünnepélyes eredményhirdetésen a megyei szövetség elnöke, Albach Róbert a serlegek, érmek mellett különdíjakat is átnyújtott az egész éves teljesítményük alapján a legjobbnak bizonyult-, illetve legtöbbet fejlődött játékosoknak.

Eredmények

Salgótarjáni KI leány – Salgótarjáni KSE Szécsény 12–28, Salgó Basket Szécsény – Beszterce KK 23–17, Salgótarjáni KI leány – Salgótarjáni KI fiú 5–22, Salgótarjáni KSE Szécsény – Beszterce KK 14–23, Salgó Basket Szécsény – Salgótarjáni KI leány 32–7, Salgótarjáni KI fiú – Salgótarjáni KSE Szécsény 13–26, Beszterce KK – Salgótarjáni KI leány 19–9, Salgótarjáni KI fiú – Salgó Basket Szécsény 23–13, Salgótarjáni KSE Szécsény – Salgó Basket Szécsény 11–13, Beszterce KK – Salgótarjáni KI fiú 18–22.

Végeredmény

1. Salgótarjáni KI fiú 7 pont

2. Salgó Basket Szécsény 7 pont

3. Beszterce KK 6 pont

4. Salgótarjáni KSE Szécsény 6 pont

5. Salgótarjáni KI leány 4 pont

Különdíjak. A szezon legjobb játékosai: Zagyi Mira (Beszterce KK), Miklós-Kuris Rebeka (Salgó Basket Szécsény), Oláh Benjámin Krisztofer (Salgótarjáni KSE Szécsény), Földi-Gajdán Levente (Salgótarjáni KI fiú), Szarvas Petra (Salgótarjáni KI leány). A legtöbbet fejlődött játékosok: Nagy László (Beszterce KK), Béres Hanna (Salgó Basket Szécsény), Laczkó Réka (Salgótarjáni KSE Szécsény), Gáspár Bernát (Salgótarjáni KI fiú), Tresó Maja (Salgótarjáni KI leány).

Vármegyei szövetségek