15
Sep
2021
Sikerrel selejteztek
Szeptember 15, szerda  |  08:20

A Beszterce KK csapata bejutott az országos kadett bajnokság legjobb harminckét csapata közé.

A Dániel Péter által felkészített salgótarjáni U16-os fiatalok az országos főtáblára jutásról döntő selejtezősorozat pécsi állomásán sorrendben a Nyíregyházi Sportcentrum, a házigazda PVSK NKA és az NKA Pécs RCS csapataival mérték össze tudásukat.

Nyíregyházi Sportcentrum/A – Beszterce KK 64–75 (8–17, 14–21, 20–19, 22–18)

BKK: Balázs M. 4, Oravecz O. 4, Szabó D. 10/3, Cserényi Marcell 15, Hajdú J. 2. Csere: Cserényi Martin 16/6, Holló L. 15, Somoskői Z. 5, Csonka A. 2, Kiss-Csitári Á. 2, Pádár B. Edző: Dániel Péter.

Dániel Péter: – Rossz kezdést követően 2,5 perc elteltével, három gyors cserével beindult a játékunk és már az első negyedben sikerült kialakítani egy tíz pont körüli előnyt. Egy támadásban jó, védekezésben domináns első félidei játéknak köszönhetően megnyugtató vezetéssel mentünk az öltözőbe. A második félidő jelentős részében tartani tudtuk a kétszámjegyű előnyünket, sőt a negyedik negyedben már húsz pont fölé is nőtt a különbség a két csapat között. A meccs záró perceire, a szinte biztos győzelem tudatában, csökkent a csapat koncentrációja, ezért a nyíregyháziaknak sikerült megfelezniük korábbi hátrányukat. Ebben javulnunk kell, nem szabad megnyugodni 3-4 perccel a meccs vége előtt.

Beszterce KK – PVSK NKA/A 66–89 (19–18, 23–14, 13–27, 11–30)

BKK: Balázs M. 5/3, Oravecz O. 5, Somoskői Z. 16/9, Cserényi Marcell 10, Hajdú J. Csere: Cserényi Martin 20, Holló L. 6, Csonka A., Kiss-Csitári Á. 2, Pádár B. 2. Edző: Dániel Péter.

Dániel Péter: – Ismét gyenge kezdő két perc után lejátszottuk az elmúlt év legjobb első félidejét a tavalyi országos 9. helyezett PVSK Akadémia csapata ellen. Mind támadásban, mind védekezésben, mind fizikálisan sikerült a tőlünk magasabban rangsorolt ellenfelünket felülmúlni és igazi csapatjátéknak köszönhetően tízpontos előnnyel mentünk a pihenőre. A fordulás után a pécsi csapat feljebb kapcsolt agresszivitásban, mi pedig nem tudtuk ezt lekövetni és kijött az, hogy az elmúlt évben sajnos nem voltak ilyen szintű meccseink. A második félidőben folyamatosan csökkent az előnyünk, majd a harmadik negyed utolsó perceiben át is vették a vezetést. A záró tíz percben pedig már csak futottunk az eredmény után. Ezen a meccsen megmutattuk, hogy képesek vagyunk top16-os szinten is játszani, de megláttuk azt is, hogy miben kell még fejlődni ahhoz, hogy egy ilyen erős ellenféllel szemben egész meccsen partiban tudjunk lenni.

NKA Pécs RCS – Beszterce KK 57–70 (18–19, 14–20, 12–19, 13–12)

BKK: Oravecz O. 2, Somoskői Z. 7/3, Cserényi Martin 15, Cserényi Marcell 8, Hajdú J. 4. Csere: Szabó D. 12/3, Holló L. 14, Balázs M. 8, Csonka A., Kiss-Csitári Á. Edző: Dániel Péter.

Dániel Péter: – Huszonhat órán belül ez volt a harmadik tétmeccsünk, ez meg is látszott az elején. Lassan mozogtak a lábak, alacsony volt a koncentráció, amiből rengeteg eladott labda született. A Rátgéber Akadémia Ricsilla csapata ellen folyamatosan előnyben játszottunk, de csak a harmadik játékrész elején tudtunk kialakítani kétszámjegyű előnyt. A 32. percig 14-16 pont körüli vezetést birtokoltunk, ám ezt követően egy másfél perces totális összeomlást produkáltunk, aminek következtében szűk hét perccel a lefújás előtt 60–56-os eredményt mutatott a tábla. Egy ritmust megtörő időkérésnél megbeszéltük a fiúkkal, hogy ezt a meccset már csak a védekezésünkkel is meg tudjuk nyerni. Ennek következtében a hátralévő időben mindössze egyetlen pontot engedélyeztünk az ellenfelünknek, miközben nekünk tíz egységet sikerült feltenni a táblára, így a végjátékban már nem volt kérdés a győztes csapat kiléte.

A Beszterce KK csapata (Balázs Márton, Cserényi Marcell, Cserényi Martin, Csonka Attila, Hajdú János, Holló Levente, Kiss-Csitári Ákos, Oravecz Olivér, Pádár Bálint, Somoskői Zalán, Szabó Dániel) összességében két győzelemmel és egy vereséggel, a százszázalékos PVSK NKA mögött, viszont a Nyíregyháza és az NKA Pécs RCS együtteseit megelőzve, a csoport második helyén végzett, így a legjobb harminckettő között folytathatja szereplését.

Dániel Péter: – Nagy sikernek könyvelem el, hogy minden meccsen legalább nyolc, de inkább tíz fölötti különbséggel sikerült megnyerni a lepattanócsatákat, ami azt mutatja, hogy fizikálisan felkészült erre a szintre a csapat. Ellenben a három meccsen átlagban tizennéggyel több eladott labdánk volt, mint aktuális ellenfelünknek, ami természetesen nem kifizetődő hosszabb távon.  Az elmúlt időben a játékosok egyéni fejlesztéséről szóltak az edzések és mivel úgy látom, eredményesek voltak, ezért elkezdhetjük apránként összecsiszolni a csapatjátékunkat, aminek köszönhetően csökkenni fog az eladott labdák száma. Gratulálok a srácoknak, akik június 28-tól szinte megállás nélkül, heti hét-nyolc edzéssel, a nyári szünetüket szinte teljesen feláldozva, keményen készültek erre a hétvégére, amit sikerült is eredményesen zárni. A szezon viszont csak most kezdődik igazán, ezért folytatjuk a mindennapi edzéseket és a célunk az, hogy minél jobb eredményt érjünk el az ország legjobb csapatai között! Köszönet a szülőknek, akik a nyár során a felkészüléshez igazították a családi programokat, annak érdekében, hogy ez az eredmény megszülethessen. Külön köszönet a klub és a felnőtt csapat vezetőségének, hogy megteremtették a feltételeket az országos selejtezőn való sikeres szerepléshez.

Vármegyei szövetségek