22
Jan
2022
MEGYEI FELNŐTT FÉRFI: KEVÉS KOSÁRRAL IS NYERNI LEHETETT AZ EDDIG NYERETLENEK PÁRHARCÁBAN
Január 22, szombat  |  15:32

 

Albertirsa SE – Ceglédi EKK

45-51

(12-10, 12-15, 8-11, 13-15)

2022.01.17., Albertirsa, 8 néző, Vezette: Mezei Tibor (Rákóczifalva), Pál Szabó Sándor (Szolnok)

A mérkőzés osztályzata: 2


Mindkét csapat hazai pályájának számító csarnokban lépett parkettre alsó házi rangadó keretén belül a két alakulat. Az irsaiak hat fővel, a ceglédiek teljes kerettel vetették magukat a küzdelembe. A mérkőzés elején Magda vette hátára a hazai csapatot, s 8-0-ás rohammal nyitottak az enerváltan kezdő vendégekkel szemben. Időkérés után elkezdtek kosárlabdázni a látogatók is, de pici előny maradt az irsaiaknál. A második negyedben kiegyenlített játék folyt a pályán. Nagy lelkesedéssel, de a sok hibával játszó csapatok nem tudtak elszakadni egymástól. Váltott vezetés után tértek pihenőre a felek, hangyányi vendég vezetéssel. A második félidő első negyedében vagy a jó védekezésnek, vagy a pontatlan támadásnak (ez nézőpont kérdése) köszönhetően, kevés pontot tudtak szerezni a csapatok. A ceglédiek a kosárszegény játékrészben is növelték, ha minimálisan is, előnyüket. A döntés a záró negyedre maradt. A ceglédiek feltolták védekezésüket, ezzel fárasztva a kévés cserével rendelkező hazaiakat, melynek meglett az eredménye, s egy 12-2-es rohammal le akarták zárni a mérkőzést. Az irsaiak semmit sem feladva, a CEKK hathatós „támogatásával”, remek hajrával feljöttek egy labdára, ám az utolsó dobásuk kimaradt, majd az ellenfél egy hárompontos dobással bebiztosította győzelmét. Végeredményben megérdemeltem vitték el - a hazaiak közül kiváló egyéni teljesítményt nyújtó Magdával szemben - a csapatteljesítményt előtérbe helyező ceglédiek a két pontot, egy izgalmas, de sok hibával tarkított, sportszerű mérkőzésen.

Magda János (Albertirsa SE): „Jó mérkőzést játszottunk. A csapatok egyen rangúan játszottak. A létszámhiány nem nekünk kedvezett. Élveztük a mérkőzést.”

Kobolák Cintia (Ceglédi EKK): „Ha nem is szép játékkal, de végre sikerült megszerezni az első győzelmet a bajnokságban. Gratulálok a fiúknak.”

 

Vármegyei szövetségek