04
May
2022
MEGYEI FELNŐTT NŐI: NAGY CSATTANÓ A VÉGÉN! ODALETT A BAJNOK VERETLENSÉGE!
Május 4, szerda  |  16:50

 

Nagykőrösi Sólymok - SZEK-W

59-77

(11-20, 14-19, 25-25, 9-13)

Nagykőrös, 2022.04.29., 9 néző, Vezette: Fehérvári Gergely (Szolnok), Szőcs Béla (Kisújszállás)

A mérkőzés osztályzata: 4


A lényegi kérdések lezáródtak a megyei felnőtt női bajnokság idei kiírásában. A pár héttel korábban már bajnoki címet ünneplő Nagykőrösi Sólymok az ezüstérmet nyert SZEK-W csapatát látta vendégül Nagykőrösön. Az összesen öt emberrel megjelent vendégek szűk rotációs lehetőségeik miatt igen rossz előjellel vetették bele magukat az összecsapásba. Talán a vendéglátók is ebben bízva, elég laza védekezéssel és akadozó támadójátékkal kezdtek bele a mérkőzésbe, amelyet a SZEK-W rendre másra könnyed kosarakkal büntetett, valamint betonkemény zóna védekezésüknek, kilenc pontos előnyt alakítottak ki az első negyed végére, nem kis meglepetésre. A második negyed már kiegyenlítettebb játékot hozott, azonban az extra dobóformát kifogott szolnoki hölgyek további pontokkal fejelték meg vezetésüket a félidei nagyszünetre. A pihenő után kulcskérdés lehetett, hogy a mindösszesen öt emberrel játszó vendégek hogy bírják majd fizikálisan a hátralévő húsz percet? Erre apellálva egy egészpályás védekezéssel próbálkoztak a hazaiak rögtön a negyed elejénél, azonban ezt a SZEK rendre átjátszotta, abból könnyű kosarakat szerezve, így nem sikerült a hazai felzárkózás. Az utolsó felvonásban aztán legutolsó erőtartalékait is mozgósították a vendégek a teljesen összezuhant támadójátékot felvonultató Nagykőrös ellen, és megérdemelt, tizennyolc pontos SZEK-W siker született az idényzáró mérkőzésen.

Bányai Viktor (Nagykőrösi Sólymok): „Jókedvűen érkeztünk a meccsre, hiszen már megnyertük a bajnokságot, szomorúan távoztunk, mert kikaptunk. Egy másodpercig sem tudtunk úgy játszani, ahogy szerettünk volna, míg ellenfelünk jól dobott és felszabadultan játszott. Erőlködtünk, küzdöttünk, tüzeltünk távolról, de ötlet nélkül reggelig is játszhattunk volna, akkor sem tudunk nyerni. Nem történt tragédia, gratulálok a szolnokiaknak a győzelemhez, a Sólymok-lányoknak a bajnoki címhez!”

Farkas Kapocsi Eszter (SZEK-W): "Nagyon büszke vagyok a lányokra, így szezon végére megfogyva - de törve nem – megmutatták, mire is képesek még csere nélkül is. Hajrá SZEK-W!"

Vármegyei szövetségek