11
May
2022
MEGYEI FELNŐTT FÉRFI: ÚJONCKÉNT A DÖNTŐBEN A FÁRADT OLAJ
Május 11, szerda  |  10:40

 

Fáradt Olaj - SZEK KE

73-60

(14:23, 18:9, 20:12, 21:16)

2022.05.06., Szolnok, 16 néző, Vezette: Zahorán Kitti (Szolnok), Mezei Tibor (Szolnok)  Mérkőzés ellenőr: Bernáth András (Szolnok)

A mérkőzés osztályzata: 4


Péntek este a rájátszás párharca elérkezett a második felvonáshoz, mely során a SZEK-nek mindenféleképpen a győzelem lett célul kitűzve, hisz csak így lehetett esélyük a következő párharcra. Az első mérkőzés során a Fáradt Olajosok zsebelték be a győzelmet, így nekik az áhított győzelem a tovább jutást jelenthette. A találkozónak így nem kis tétje volt mindkét csapat számára, mely a játékosok felkészültségén is látszott. Már rögtön az elején érződött a tét, azonban az első pontokat a vendégeknek sikerült megszerezniük, méghozzá Kovács Attila kosarának köszönhetően. Ezt a kosarat további SZEK pontok követték, melyekre először csak a harmadik percben érkezett válasz, Tótin Richárd büntetői által. Miután megtört a jég, már mindkét oldalon hullottak a pontok, azonban a negyedbeli jobb triplamutató Farkasék csapata mellett állt, mely a kilencpontos előnyük kulcsa is lehetett a játékrész végén. A második felvonás kezdetés rögtön fault problémákba ütközött a vendégek egyetlen magas embere, Hoppál Előd, akinek rögtön a második negyed első percében sikerült begyűjtenie a negyedik személyi hibáját is, így cserére kényszerültek. Ez a csapat védekezésén is kiütközött, melyet orvosolandó, időt is kértek Gedeiék. Viszont az időkérés nem bizonyult hatékonynak, hisz a Szarvas-Pásztor-Garai-Csák kvartett továbbra is töretlenül szerzett pontokat, melyeknek köszönhetően a nagy szünetben egyenlő állást mutatott az eredményjelző. A harmadik felvonás rögtön Szpíró labdalopásos ziccerével kezdődött, mely megadta a lendületet az olajosok számára. Ezt a lendületet a játékba visszaálló Hoppál rögtön igyekezett is megtörni és csapata pontszerzéseiben jelentős szerepet vállalva egyensúlyozott, hogy ne szerezze meg ötödik személyi hibáját, melyet sikerült is kiviteleznie. A hazai oldalon viszont ebben a játékrészben nem volt kiemelkedő pontszerző, mindenki igyekezett beletenni a magáét a közösbe, mely hatékonyabbnak bizonyult ez esetben. Ezt a hatékonyságot a nyolc pontos előnyük támasztja alá, mellyel átfordultak az utolsó negyedre. Az utolsó felvonásban már kosár követett kosarat, és a feszültség szinte kézzel fogható volt a teremben. A végjáték izgalmaiból azonban ezúttal a hazaiak kerültek ki győztesen, mely győzelemmel a párharc le is zárult a két csapat között.

Kovács József (Fáradt Olaj): „Először is szeretnénk gratulálni az ellenfelünknek, küzdöttek becsülettel. Ami minket illet, csapatunk döntőt játszik, ennél többet újonc létünkre majd az érem átadáson kívánunk, minden sporttárs beletette a magáét a csapat érdekében, jár a gratuláció.”

Farkas Dávid (SZEK KE): „Szikvíz és Család!”

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Fáradt Olaj javára.

Vármegyei szövetségek