11
May
2022
MEGYEI FELNŐTT FÉRFI: A TKSE A MÁSODIK NEGYEDRE TÖLTÖTTE FEL A TANKOT
Május 11, szerda  |  10:44

 

Törökszentmiklósi KSE - Ceglédi EKK

68-43

(9-14, 24-14, 18-6, 17-9)

Törökszentmiklós, 2022.05.06., 7 néző, Vezette: Szabó László (Szolnok), Gyenge Gábor (Szolnok)  Mérkőzés ellenőr: Balogh László (Szolnok)

A mérkőzés osztályzata: 2


Az alsóházi rájátszásban a törökszentmiklósiak a CEKK csapatát fogadták az egy győzelemig tartó mérkőzésen. Az már tudvalevő volt, hogy a győztes a Karcag, a vesztes pedig az Albertirsa gárdájával fog összecsapni. Mindössze egy kezdőcsapatnyi játékossal érkeztek a vendégek, akik ennek ellenére az első negyedben egész jól játszottak, ellentétben a hazai alakulattal, akik mintha az öltözőben ragadtak volna az első tíz percben. Ócsai, Nagy és Damm révén öt pontos ceglédi vezetés állt az eredményjelzőn az első etap befejeztével. Három percnek kellett eltelnie a második negyedből, mire a Szénási-alakulat átvette a vezetést, Terék Zoltán közelijével 19-18-ra módosult az állás. Ekkor indult be igazán a hazai gépezet, egy 11-0-ás rohanással már 30-18-ra vezettek Habókék. A vendég rövidzárlatot Ócsai duplája szüntette meg, melyet Nagy triplája, majd kettese és hármasa követett. Hazai részről már csak három pont érkezett a negyed hátralévő részében ,félidőben 33-28 volt az állás. A nagyszünetet követően még öt percig lőtávolságon belül tudtak maradni Ócsaiék. Sánta triplájával 38-32-re hozta fel övéit, de már ekkor látszódtak a vendégeken a fáradtság jelei. Ekkor egy 13-2-es szériát produkáltak a miklósiak, amellyel már magabiztosan vezettek. A záró negyedben tovább növelte előnyét a TKSE a Terék testvérek jóvoltából, a ceglédiek azonban szívósan és sportszerűen küzdöttek. Dicséretet érdemel részükről az egész mérkőzésen végig agilisen játszó Ócsai, akinek a semlegesítése bizony igencsak nagy falatnak bizonyult a hazai magas emberek számára. Habók ziccere zárta az összecsapást, amelyen a hazaiak egy alacsony színvonalú, de rendkívül sportszerű mérkőzésen 68-43 arányban diadalmaskodtak. Ezzel az V. helyért Karcag-Törökszentmiklós, míg a VII. helyért CEKK- Albertirsa mérkőzésekre kerül majd sor.

Szénási János (Törökszentmiklósi KSE): „Dekoncentráltan kezdtünk, szerencsére csak másfél negyedig tartott az az állapot.”

Kobolák Cintia (Ceglédi EKK): „Gratulálok a hazai csapatnak a győzelemhez. A játékosaimnak pedig külön köszönöm, hogy ilyen kevés létszámban is mindent megtettek a pályán.”

Az egyik fél egy győzelméig tartó párharc végeredménye: 1-0 a Törökszentmiklósi KSE javára.

Vármegyei szövetségek