27
Jun
2022
MEGYEI FELNŐTT NŐI: SZEZONZÁRÓ ÉRTÉKELÉSEK 1. RÉSZ
Június 27, hétfő  |  07:03

A Megyei Szövetségnek sikerült tizenegy szűkös esztendőt követően ismét elindítani a megyei felnőtt női bajnokságot. Hat klub, hat csapata nevezett, valamennyien komolyan vették a küzdelemsorozatot, időben be is fejezték, amiért elismerés jár. Ebben a bajnokságban aztán végképp mindenki a sportág szeretetéért játszott, remélhetően ez a mentalitás megmarad a jövőben is! Sorozatunkban az edzők értékelik csapatuk teljesítményét, íme:

- A bajnokságban való induláskor természetesen megfogalmazódnak célkitűzések, mik voltak ezek?

- Örlős Zoltán (Karcagi SE) : Régi álmom vált valóra. A Karcagon maradtak és a közeli egyetemeken tanuló diákokból egy csapat létrehozása. Természetesen a legfőbb célkitűzés az volt, hogy a csapat valamennyi tagja megelégedve jöjjön le a pályáról, valamint megfelelő játéklehetőséged adni számukra. A bajnokságban a tisztes helytállás volt a cél.

- Tóth Viktor (Szolnoki Sportcentrum U16/B) : Elsősorban játéklehetőséget szerettünk volna a kadettoknak adni, akik még nem kapcsolódtak be az NB.I. B bajnoki küzdelmekbe. Így lett egy bizonyos ismeretük, tapasztalatuk a felnőtt mezőnyről. Eredményesség szempontjából nem tűztünk ki célokat.

- Farkas-Kapocsi Eszter (SZEK-W) : A bajnokság indulásakor gyorsan összerántott kis csapatunk célja csupán a közös kosárlabdázás volt, kissé átmozgatni magunkat hosszú kihagyott szezonok után. Volt, aki ezzel a szezonnal zárta pályafutását (tekintve, hogy az átlagéletkor inkább felfelé húz nálunk), volt aki családalapítás után csatlakozott köreinkhez, így tényleg csak az együtt töltött idő és a játék szeretete végett indultunk.

- Melyek voltak azok a területek, amelyekben a legtöbbet fejlődött a csapat a szezon során? Ki vagy kik voltak azok a játékosok, akik húzták a csapat szekerét, akikre lehetett mindig számítani?

- Örlős Zoltán (Karcagi SE) : Nyilván a megfelelő játékstílus megtalálása kellett ahhoz, hogy eredményesek is tudjunk lenni. Védekezésben nagyon sokat fejlődtünk, az erőnlétünk is javult. A csapat valamennyi játékosa hozzájárult ahhoz, hogy sikeresen szerepeljünk. De akik edzésmunkájukkal is igyekeztek formálni a csapatot, azok már kevesebben voltak. Kiemelném Csíkos Lilla, Bérczi Dóra, Kerekes Hajnalka, Nagy Viktória és Rácz Lilla szorgalmát. Nyilván ők alkották az együttes gerincét, a többiek pedig a játékukkal igyekeztek segítségére lenni a csapatnak.

- Tóth Viktor (Szolnoki Sportcentrum U16/B) : Elsősorban a kinti dobások felismerése és elvállalása terén léptünk előre. Azok értékesítésében még nem kiemelkedő a tudásunk, de legalább ráéreztünk azokra a helyzetekre, amikor már nincs értelme közelebb menni a gyűrűhöz. Többször kellett a belső posztot is védenünk, mint a korosztályos bajnokságban, ebben is láthattuk, milyen feladatok lehetnek. A bajnokság során nem volt kiemelkedő teljesítmény a csapatunkban.

- Farkas-Kapocsi Eszter (SZEK-W) : A csapat rugalmasságban fejlődött a legtöbbet, persze nem fizikálisan. Megtanultunk alkalmazkodni mind az egyetemi órák rendjéhez, mind a családi élethez, így sikerült a mérkőzések mellett alkalmanként edzeni is. Ezúton is szeretném megköszönni a lányok kitartó munkáját, hogy munka után még este lejöttek edzeni, hétvégén eljöttek meccset játszani, még akkor is, amikor csak öten voltunk már. Minden játékosom másban volt kiemelkedő, kimagasló edzéslátogatás, küzdőszellem és kiváló dobott pontok mellett hozták le a szezont. Nagyon büszke vagyok egytől egyig mindenkire, mert kitették a szívüket idén, amikor akár sérülten is beálltak, csak tudjon pihenni a csapattárs, vagy amikor Szegedről rohantak haza órák után, hogy meglegyünk.

- Melyek voltak az idény legfontosabb szervezési, szakmai tanulságai saját csapata számára?

- Örlős Zoltán (Karcagi SE) : Az edzésre járás összehangolása nem volt egyszerű feladat. Fekszik a csapatnak a gyors lerohanós játék, sőt erővel is bírták.

- Tóth Viktor (Szolnoki Sportcentrum U16/B) : Nem történt meglepő dolog a csapatunkkal, a nálunk idősebbek ellen nem volt esélyünk, a fiatalabb csapatok ellen versenyképesek voltunk. Ahhoz, hogy az élmezőnyhöz tartozzunk, a junior csapatunkból kellene néhány játékost szerepeltetnünk, de nekik van elegendő egyéb mérkőzésük. Köszönjük a Szövetségnek a szervezést, a csapatoknak pedig az egymást segítő hozzáállást, amit tapasztaltam.

- Farkas-Kapocsi Eszter (SZEK-W) : Kell egy szezonnyi pihenő, hogy újra legyen idegrendszerem a szervezéshez.

 

Vármegyei szövetségek