30
Jun
2022
MEGYEI FELNŐTT FÉRFI: SZEZONZÁRÓ ÉRTÉKELÉSEK 1. RÉSZ
Június 30, csütörtök  |  06:17

A Megyei Szövetségnek az idén kilenc csapattal sikerült elindítania a felnőtt férfi bajnokságot. A kezdést követően nem sokkal egy alakulat sajnos visszalépett, így a megmaradt nyolc versengett egymással. Valamennyien odatették magukat, ám a Covid alkalmanként „közbeszólt”, így nem biztos, hogy mindig a legerősebb összetételben tudtak kiállni. Ennek ellenére a klubok időben lejátszottak minden találkozót. Az alapszakaszban, de a play-offban láthattunk több, izgalmas csatát is. Sorozatunkban az edzők értékelik csapatuk teljesítményét, íme:

- A bajnokságban való induláskor természetesen megfogalmazódnak célkitűzések, mik voltak ezek?

Forgács László (Szolnoki Baglyok SE): Az idei bajnokságban az elsődleges cél volt a bajnokág megnyerése. Valószínűleg bármilyen más eredmény nagy csalódás lett volna. Úgy gondoltuk, hogy megfelelően tudtuk megerősíteni a keretünket, így elvárható volt a célkitűzésünk. Az előzetes elképzeléseink beigazolódtak.

Magda János (Albertirsa SE): Érezzük jól magunkat, az eredmény nem számít. Örüljünk, hogy a COVID árnyékában is játszhatunk.

Farkas Dávid (SZEK KE): A nevezés pillanatában már világos volt számunkra, hogy a legnehezebb feladat a szezont elkezdeni lesz, a Covid helyzet, pár tavalyról hozott büntetés és a csapattagok földrajzi tagoltsága miatt. Egyértelmű célkitűzésünk tehát az volt, hogy valahogy el tudjuk kezdeni a szezont, ami december végére sikerült is. Itt szeretném megköszönni a Szövetség türelmét! Innentől a célkitűzésünk az volt, hogy a legjobb négyben végezzünk, ez később a CKE kiválásával top hárommá módosult.

Fodor Csaba (Karcagi SE): A Zádor-híd kupán való sikeres szereplés és a lelkesedés azt a gondolatot eredményezte, hogy nevezzük be csapatunkat a férfi bajnokságba. Célkitűzés volt a csapat számára a legjobb négy közé való bekerülés, valamint a régi motorosok mellé minél több ifjú tehetséget beépíteni a csapatba.

- Melyek voltak azok a területek, amelyekben a legtöbbet fejlődött a csapat a szezon során? Ki vagy kik voltak azok a játékosok, akik húzták a csapat szekerét, akikre lehetett mindig számítani?

Forgács László (Szolnoki Baglyok SE): Próbáltuk egy kicsit leegyszerűsíteni a játékunkat és elsősorban a csapat erősségeit kiemelni játék közben. A hullámvölgyekben sem estünk össze és végig tudtuk tartani a csapategységet. Sajnos néhány külső tényezővel még mindig kevesebbet kellene foglalkoznunk, de ez betudható annak is, hogy sajnos ezek a külső tényezők sem javulnak. A csapat szempontjából meghatározó a csapategység, így mindig volt olyan játékos, aki elő tudott lépni, ha szükséges volt, egy kis pluszt az adott mérkőzésen. Azonban elvitathatatlan, hogy az egész szezonban a bajnokság szintjét jóval meghaladó, kiemelkedő teljesítményt nyújtott Gaál Róbert és a rájátszásra csatlakozni tudott hozzá Kovács Zoltán is. Természetesen csapatvezetőként mindenkire büszke vagyok, mert ahogy már sokszor említettem, ez a társaság már több egy egyszerű csapatnál.

Magda János (Albertirsa SE): Egy erős tudat jött létre négy ember közreműködésével, akik kitartottak egymás mellett és vállvetve játszottak. Erre a négy emberre mindig lehetett számítani és ők húzták a csapatot.

Farkas Dávid (SZEK KE): Egy ilyen hektikus szezon után nehéz fejlődésről beszélni. Az lassan körvonalazódik így egy hónappal a szezon után, hogy a csapatunk nagy átalakuláson fog átmenni. Úgy néz ki, hogy az utóbbi évek több meghatározó SZEK Legendája is szögre akasztani készül a narancssárga mezt, így ez a szezon egy korszak lezárulását jelenti. Teljesítmény alapján én senkit nem szeretnék kiemelni, mert idén inkább a meccseken való részvétel volt rettenetesen fontos számunkra. Így én a Hoppál-Sóki-Ulviczki-Wilhelm-Kovács ötöst emelném ki és köszönném meg nekik az idei aktivitást!

Fodor Csaba (Karcagi SE): Jelentős fejlődést sajnos nem ért el a csapat, mivel az edzések, sőt az idegenbeli meccsek látogatottsága sem volt az ideálisnak nevezhető. Fiatal játékosaink az iskolai tanulmányaikra koncentráltak inkább, így az öregek húzták a csapat szekerét. Vincze Mihály, Kovács Máté és Erdei József játéka volt a legkiemelkedőbb az idősebb, Hopka Gergő a fiatalabb játékosok közül.

 - Melyek voltak az idény legfontosabb szervezési, szakmai tanulságai saját csapata számára?

Forgács László (Szolnoki Baglyok SE): Szervezési, szakmai tapasztalatok már nem jelentenek újdonságot a bajnokságban, olyan régóta veszünk részt a versenysorozatban. Sajnálatos azonban az a szakmai tanulság, hogy a bajnokságban résztvevő csapatok munkájának elismerése és helyén kezelése nem éri el azt a színvonalat, amely minimálisan elvárható lenne egy ilyen szintű bajnokságban is.

Magda János (Albertirsa SE): Az emberek szava mit sem ér. Amit tesz, csak az számít. A kommunikációs csatornákat használva egymásra tudtunk reagálni, megvitatni a problémáinkat, előre mutatóan beszélgetni. Könnyű volt szervezkedni a Szövetséggel és a csapatokkal, ami nagyon pozitív.

Farkas Dávid (SZEK KE): Amatőr bajnokságban mindig a játékosok „összeterelése” a legnehezebb feladat szerintem. Munka, egyetem, feleség, gyerek, házinyulak mellett kell megpróbálni rávenni az embereket, hogy időt szakítsanak a kosárlabdának, pláne, ha például a Velencei-tó partjáról, vagy Budapestről jár emiatt Szolnokra az ember. Ez idén többé-kevésbé sikerült, de ebben bőven van hová fejlődni. A legnagyobb szakmai tapasztalat szerintem az, hogy a bajnokság szabályrendszerének formálásába, változtatásaiba be kell vonni a csapatokat. Nagyon szeretném, hogy a nyári ligaértekezletek megvalósuljanak. Szikvíz és Család!

Fodor Csaba (Karcagi SE): A legfontosabb a csapategység megtartására való törekvés volt szervezési szempontból. Szakmai tanulságként azt a következtetést tudjuk levonni, hogy van néhány nagyon komoly csapat, akik ellen nem lehet csak az emlékekből és lelkesedésből játszani, edzeni, gyakorolni kell, hogy sikeres legyen a csapat a jövőben!

 

Vármegyei szövetségek