MEGYEI FELNŐTT FÉRFI: KIJÖTT A KÜLÖNBSÉG
23
Nov
2022
MEGYEI FELNŐTT FÉRFI: KIJÖTT A KÜLÖNBSÉG
November 23, szerda  |  12:27

 

Albertirsai SE - Szolnoki Baglyok SE

40-73

(8-20, 13-16, 8-21, 11-16)

Albertirsa, 2022.11.15., 16 néző, Vezette: Drenyovszki Dániel (Mezőberény), Szabó László (Szolnok)

Mérkőzés osztályzata: 2


A mérkőzés első perceiben egyik csapat sem élvezhette a palánkok kegyeit. A sorra kidolgozott helyzetek rendre pontatlan dobásokkal zárultak. Hazai tripla törte meg a kosárcsendet Marsaitól, melyre büntetőkből tudott volna válaszolni a vendégcsapat, de négy kísérletből csak egy volt sikeres. A 4. percben aztán a Baglyok végre bemérték maguknak az ellenfél gyűrűjét és 5-1-ből gyorsan 5-17 lett az állás. Ez a különbség többé-kevésbé megmaradt a félidő végéig.

A fordulás után is maradt a Baglyok SE fölénye. Az ASE csak ritkán jutott el támadásban a gyűrűig, inkább csak távolról tudtak eredményesek lenni, Marsai hármasainak köszönhetően, miközben a szolnokiak több labdaszerzés utáni gyors indításból is tudtak kosarakat szerezni. A záró játékrészben az Albertirsa már többször bejutott a támadó térfél szigorított területére. Ezt a kiharcolt büntetők is jelzik, de a büntetőket csak ötven százalékban sikerült értékesíteni. Eközben a Baglyok a lerohanások mellett tetszetős támadó figurákat mutatott. A tavalyi bajnok győzelme egyetlen pillanatig sem volt kétséges a feljövőben lévő Irsával szemben. Bizonyára több kosarat is tudtak volna szerezni a hazaiak, ha a ponterős Korponay bokája meg nem sérül a mérkőzés folyamán. Gyors felépülést kívánunk neki!

Varga Zsolt (Albertirsai SE): "Kedvezően alakult számunkra a mérkőzés első néhány perce, még vezettünk is jóval esélyesebb ellenfelünkkel szemben. Ami viszont ezután történt a félidőig, az egész egyszerűen elképesztő volt. Onnantól kezdve elveszett a mérkőzés hangulata. Ráadásul az egyik játékosom "bónuszként" meg is sérült. A pontbeli különbség miatt egyáltalán nem vagyok csalódott, mert a csapat küzdött és számomra ez a legfontosabb. Gratulálok a Baglyok csapatának a győzelemhez.”

Forgács László (Szolnoki Baglyok SE): “Az idei évben már megszokott, hogy nem tudtunk teljes csapattal kiállni, de a győzelem így sem forgott veszélyben, annak ellenére sem, hogy rettentő sok pont maradt a Baglyok szárnyai alatt. Köszönjük az ellenfélnek a sportszerű mérkőzést! Hajrá Baglyok!”

 

Vármegyei szövetségek