ÜNNEPELTEK A JÁTÉKVEZETŐK
25
Nov
2022
ÜNNEPELTEK A JÁTÉKVEZETŐK
November 25, péntek  |  13:04

A Megyei Szövetség meghívásának tett eleget a megyei játékvezetői kar több tagja is november 21-én, Szolnokon. Ünnepségre voltak hivatalosak, hiszen ekkor adták át az újonnan végzetteknek, valamint a minősítésükben előbbre lépő sípmestereknek a játékvezetői igazolványaikat. A Megyei Szövetség invitálását elfogadta és jelenlétével megtisztelte az eseményt Lugossy Norbert, az MKOSZ Játékvezetői Bizottságának elnöke.

Balogh László, a Megyei szövetség elnöke bevezetőjében így fogalmazott:

- „A Szövetség életében a játékvezetők is fontos szerepet játszanak, nincs nélkülük mérkőzés, de ez fordítva is igaz. Szövetségünk igyekszik játékvezetőit is megbecsülni, így mai ünnepségünk is ennek szellemében fogalmazódott meg. Ehhez hasonló eseményre, amely csak a játékvezetőkről szól, megyénk életében még nem volt példa. Generációk találkoznak ma, az új játékvezetők és a már sokat megélt sípmesterek.”

Lugossy Norbert elnök úr kiemelte: - Nagy örömmel fogadta el a meghívást, hiszen új játékvezetők avatására és a régiek fényének emelésére került sor. Az új kollégákhoz szólva elmondta, ha megvan bennük az affinitás, alázat, akkor akár két-három éven belül el lehet jutni a legmagasabb szintre is. Bízik benne, hogy nem csak a tanfolyamot végezték el, hanem, hogy ténylegesen bennük van, hogy játékvezetők akarnak lenni.

Sikeres vizsgát az alábbiak tettek: Bodnár Vivien, Dezséri Szabolcs, Polyák Adrián, Kozma Péter.

Kezdeti lépéseiket hat mentor játékvezető fogja segíteni.

II. osztályú minősítést kaptak: Zahorán Kitti, Mezei Tibor, Drenyovszki Dániel, Szőcs Béla

I. osztályú minősítésben részesültek: Fodor Attila, Rácz Zsolt

Országos minősítést kapott: Gál János

Az ünnepség kötetlen beszélgetéssel zárult. Valamennyi új és régi kollégának sok sikert kívánunk!

Az eseményről felvétel is készült, megtekinthető a Megyei Szövetség KOSÁR TV YouTube csatornáján.

Vármegyei szövetségek