SZÖVETSÉGI HÍREK
01
Feb
2023
SZÖVETSÉGI HÍREK
Február 1, szerda  |  13:00

1. A Megyei Szövetség legutóbbi elnökségi ülésén beszámolót hallgatott meg Balogh László elnök tolmácsolásában a 2022. évi őszi megyei témákban tartott munkaértekezleteken elhangzottakról, amelyekre Budapesten került sor szeptember 13-án és november 09-én. Ezen Bodnár Péter főtitkár úr értékelte az elmúlt évet, majd felvázolta, milyen feladatok, kihívások várnak a szervezeti egységekre. Említést tett az energiaválság várható hatásairól, és, hogy ez milyen feladatokat ró a megyei szövetségekre. A legfontosabb a versenyeztetés, és a működés költségei biztosítottak legyenek. A bővítést, a fejlesztés kiadásait nem javasolta, óvatos tervezést kért. Szó esett még az asztalszemélyzeti képzések kérdéseiről és a játékvezetői küldő rendszer működéséről.

Ezt követően a Versenybizottság számolt be a 2022/2023. évi bajnokságok indításáról, aktuális helyzetéről. A megyei kosárlabda élet is kezd magához térni, hisz a Covid okozta nehézségek után ebben a bajnokságban már hatvannégy együttes szerepel.

Az elnökség elfogadta a 2022/2023. évi Versenynaptárt.

Beszámoló hangzott el az ősz folyamán megtartott asztalszemélyzeti és játékvezetői alapképzésekről, előbbin tizenhét, utóbbin négy hallgató végzett, azóta már bekapcsolódtak a munkába.

Az MKOSZ-től új feladatokat kapott a Szövetség. A regionális bajnokságok szervezését, lebonyolítását területi elvek alapján megkapták a megyék, ebben mi is aktívan részt veszünk, hiszen a junior és serdülő fiú küzdelemsorozatokat szövetségünk irányítja.

Beszámolót hallgattak meg az elnökség tagjai a Kiváló Kölykök Kupája U12 fiú bajnokság indításáról, aktuális helyzetéről Tasnádi Zoltán szakmai alelnöktől.

Végezetül előterjesztés született a Megyei Kosárlabda Sportért Emlékérem kitüntetésre jelölt személyre vonatkozóan.

2. Elnökségi döntés értelmében, - a csapatok javaslata alapján - módosításra került a Csemete U9 versenykiírás, a változtatások a hivatalos honlapra felkerültek.

3. Személyi változások is történtek a Szövetség apparátusában. Gyenge Gábor Versenybizottsági tagsága alól felmentésre került, ezzel egyidejűleg az Elnökség megbízta a Szövetség Közösségi média koordinátori feladatainak elvégzésével.

A Versenybizottság megüresedett tagsági helyére az Elnökség Kovács Csabát nevezte ki.

Fegyelmi Bizottsági tagságáról megnövekedett munkahelyi elfoglaltsága miatt Krasznocsubenkó Ágota lemondott, melyet az Elnökség, eddigi munkáját megköszönve, elfogadott. Helyére új tagot nem nevezett ki az Elnökség.

4. Elnökségi döntés értelmében, módosításra került a Felnőtt férfi és női versenykiírás 8.7. pontja, a változtatás a hivatalos honlapra felkerült.

5. A Játékvezetői Bizottság, az Elnökség támogatásával felülvizsgálta a megyében működő játékvezetők minősítését, majd javaslatot tett módosításokra. Ennek értelmében Gál János országos, Fodor Attila és Rácz Zsolt I. osztályú, Mezei Tibor, Zahorán Kitti, Szőcs Béla és Drenyovszki Dániel II. osztályú minősítést kapott.

6. A CSM Oradea utánpótlás csapatai évek óta résztvevői a 3. sz. régió U11 és U12 mezőnyének, az idei évtől kezdődően pedig a KKK és a megyei bajnokságunknak is a Csemete U9-ben. A klub és a Megyei Szövetség kapcsolata eddig is kiváló volt, most azonban sor került személyes találkozóra is Nagyváradon. Balogh László elnök és Bernáth András korábbi ügyvezető látogatást tettek a klubnál, ahol Sere Serban elnök és Mesaros Anamaria utánpótlás elnök fogadták őket. Betekintést nyerhettek a klub életébe, felépítésébe, majd megtekintették az új, ötezer férőhelyes csarnokot, amely minden igényt kielégít. Tárgyalásokat folytattak a két fél közötti további együttműködés lehetőségeiről. Egyben meghívást kaptak a CSM Oradea – Bamberg Európa Kupa mérkőzésre, mely a hazai együttes sikerét hozta. Az összecsapást követően találkoztak az Olajbányász korábbi másodedzőjével, Jakab Mátéval, aki jelenleg a Bamberg szakmai stábját erősíti.

 

Vármegyei szövetségek