PMKSZ Kosárlabda Játékvezetői Tanfolyam 2023
26
Jun
2023
PMKSZ Kosárlabda Játékvezetői Tanfolyam 2023
Június 26, hétfő  |  15:27

Ha még nem tetted meg, ezen az űrlapon keresztül tudsz jelentkezni a Pest Megyei Kosárlabda Szövetség kosárlabda játékvezetői tanfolyamára.

Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 20. 17:00
A tanfolyam időtartama: 2023. szeptember 23. - december 22.
A tanfolyam díja: 35.000 Ft (A díj magában foglalja a konzultációkat, gyakorlati képzéseket, valamint a terembérleti- és vizsgadíjakat is.)
Helyszín: A konzultációkat és a gyakorlásokat az MKOSZ Székházában tartjuk. (2040 Budaörs, Liget utca 12.)
A kötelező konzultációk időpontjai: 

2023. szeptember 23. (szombat), 16.00 óra

2023. október 28. (szombat), 16.00 óra

2023. december 02. (szombat), 16.00 óra

Feltételek:
-  Fiúk és lányok jelentkezését várjuk, amelyhez csupán a betöltött 16. életév, és a kosárlabda iránti széles körű érdeklődés szükséges.
-  A tanfolyam elvégzéséhez jó fizikai állapotra (a futásteszt elvégzéséhez), illetve a későbbiekben sportorvosi igazolásra lesz szükségetek.

A tanfolyam elméleti és gyakorlati modulból áll, melyeken keresztül részletesen megismerkedünk a kosárlabda játékszabályaival, a játékvezetés elméleti és gyakorlati technikájával is. 

Az elméleti modult távoktatásos formában valósítjuk meg, ami nagymértékű szabadság melletti, irányított tanulási folyamatot jelent, azaz rád van bízva, hogy mikor tanulsz, mikor teljesíted az előírt feladatokat. 

A legalább megfelelőre értékelt elméleti modult követi majd a gyakorlati modul, amelyen begyakorlod a síphasználatot, a játékvezetés mechanikáját, az alkalmazandó karjeleket, a feldobás-, a bedobás- és a büntetődobás szabályait. A tanfolyam gyakorló mérkőzésekkel folytatódik, majd vizsgamérkőzéssel zárul.

Miért jelentkezz?

- Rövid idő alatt egy "szakmát" szerezhetsz, egy rugalmas "másodállást", melyben jó anyagi juttatás mellett megismerheted a kosárlabda világát, melyben Te alakítod ki szabadidődnek megfelelően az időbeosztásodat.
-  A játékvezetéssel olyan képességeid is fejlődnek majd, mint a konfliktuskezelés, kommunikáció, koncentráció, gyors döntéshozatal vagy stresszhelyzetek kezelése, amelyek a pályán kívül is segíteni fognak. Megtanulhatsz csapatban dolgozni, és elfogadni saját hibáidat.
-  A bajnoki szezon végén a legjobban teljesítő játékvezetők mehetnek az országos utánpótlás döntőkre, ami a verseny izgalmain kívül egy többnapos közösségi tábornak is felfogható.

Kapcsolat:
Ha kérdésed van, keress minket bátran a jb@pestbasket.hu email címen.

PMKSZ Játékvezető Bizottság 2023

JELENTKEZÉSI ŰRLAP

Vármegyei szövetségek