Baranya megyei kosárlabda történelem - OIK 1985
30
Dec
2020
Baranya megyei kosárlabda történelem - OIK 1985
December 30, szerda  |  19:44

Pontosan 35 éve történt!

1985. december utolsó napjaiban rendezték meg Pécsett az 1985. évi Országos Ifjúsági Kupa döntőjét. A mérkőzésekre két helyszínen, a Pécs Városi Sportcsarnokban és a Komarov (ma Babits) Gimnázium tornacsarnokában került sor. A tornán az ország legjobb hat leány és fiú csapatai vettek részt, ahol Baranyát a PVSK leány csapata képviselte.

A fiúknál a Bajai SK, a Zalaegerszegi TE, a BSE, a KSI, a Bp. Honvéd, és a Székesfehérvári Videoton csapatai alkották a mezőnyt.

A lányoknál a BSE, a Bp. Spartacus, a Tungsram SC, a Székesfehérvári Alba Regia Építők, a Zalaegerszegi TE és a PVSK csapatai szerepeltek.

A lányoknál szép hazai siker született! A PVSK lányok a Tungsram csapatától elszenvedett 44:41 arányú vereség utána a többi mérkőzéseit megnyerve – PVSK -ZTE 79:50, PVSK –Alba Regia 65:56, PVSK-Bp. Spartacus 45:37 – a döntő mérkőzésen legyőzték a BSE csapatát, és elhódítva az első helyet, OIK bajnokok lettek. A mérkőzés 42 hazai pontjából Halász Judit (Pecás) 30 pontot szerzett. Kimagasló teljesítménye elismeréseként a torna legjobb irányító játékosának választották.

A kezdő ötös Halász, Pott, Pongrácz, Kovács és Veres volt., akik a PVSK NB. I-es felnőtt csapatában már tapasztalatokat szerezhettek, míg a többiek a TÁSI NB. II-es csapatának mérkőzésein edződhettek.

A lányok mesterei kezdetbe ifj. Szittya Imre és Bujtor István, Majd Varga Ferenc és Gábor Erzsébet voltak.

Példamutató munkájukkal és sikerükkel elkezdődött a jövő sikereinek megalapozása.

Az OIK győztes csapat:

Balról jobbra állnak: Gábor Erzsébet edző, Pongrácz Ivett, Pott Andrea, Török Ilona, Gajári Andrea, Harmatha Ivett, Varga Eszter, Varga Ferenc edző, ülnek: Tóka Adrienn, Halász Judit, Kovács Gabriella, Veres Judit, Arató Andrea, Szakács Gabriella

Vármegyei szövetségek