Baranya kosárlabda története - Harminc éve történt!
15
Jan
2022
Baranya kosárlabda története - Harminc éve történt!
Január 15, szombat  |  20:20

Kövecses  József  (1960. 06.23.)

Valaha a csapat körüli teendőket – kezdve a szertárosi tevékenységtől, az igazolások intézésén, és a szakmai irányítást is egy személyben – az edző végezte. A játék felgyorsulása, fejlődése azonban megkövetelte, hogy a részfeladatokat más-más végezze. Így jött létre az intéző, majd később a technikai vezető szerepköre.

Kövecses József elég későn ismerkedett meg a kosárlabdával. Játékosként 1979-től tagja a PVSK csapatának. 1983-ban Magyar Népköztársasági Kupa bronzérmet, 1986-ban pedig vidék legjobbja címet ünnepelhetett a csapat tagjaként. 1991-ig volt aktív tagja a csapatnak.

Levezetésként régi játékostársaival aktívan segítették a PPTSE csapatát, mellyel az NB. I. kapuját döngették.

Varga Ferenc edző és Füzy Ákos barát bíztatására kezdett el az 1991-1992-es szezontól technikai vezetőként dolgozni a csapat mellett. Egy rövid időre a PVSK-Pécsvárad idejében még edzői feladatot is ellátott, és nem is rosszul, hiszen a csapattal sorozatban 10 mérkőzést nyert.

Széleskörű feladatai között szerepel a játékosok segítése a sportfelszerelések biztosításától a lakások és egyéb dolgok biztosítása mellett a jegyzőkönyvvezetés és az edzések és a mérkőzések lebonyolításával kapcsolatos teendők ellátása is.

De az egyesület meg is becsüli munkáját, melynek elismeréseként 2016-ban PVSK Aranygyűrűt vehetett át.

Játékszeretét bizonyítja, hogy hogy jelenleg is aktív tagja a PVSK Öregfiúk csapatának, mely a megyei bajnokságban évek óta sikerrel szerepel.

A mindenki által „csak” Csőriként ismert és kosaras berkekben elismert Józsinak további jó munkát és sok sikert kívánunk.

1.       Kövecses József

2.       PVSK

3.       Jegyzőkönyv

4.       Mérkőzéskép

5.       PVSK Edző: Táskai

6.       PVSK Edző: Szamosi Nándor

7.       Gólpassz

8.       PPTSE búcsú

9.       Zsűri asztal

10.   Örökös tag

Vármegyei szövetségek