100 éves a KBSK
22
Aug
2022
100 éves a KBSK
Augusztus 22, hétfő  |  08:45
100 éves a Komlói Bányász Sport Klub (1922 – 2022)

2022. augusztus 27-én szombaton  ünnepli 100 éves évfordulóját a KBSK kézi és kosárlabda szakosztálya.

A kosárlabda 1948-ban Dr. Bódosi Mihály atléta edző által lett ismertté Komlón. A kosárlabda szakosztály 1949-ben alakult női és férfi szakosztállyal. A női szakosztály sikeresebb éveket tudhat maga mögött, hiszen 1992-ben az I. osztályban is szerepeltek. Jelenleg a Horváth Judit bajnokságban mint tavalyi bajnokok játszanak.

Akik a kezdetektől sokat tettek a sikerekért: a teljesség igénye nélkül:

Zsibrik György, dr. Rendeki Sándor, Sepsi János, Kérész Sándor, Ekler János, Varga Ferenc, Egri Nándor, Mituk Erika, Czukor János.

A női játékosok közül ki kell emelni Hollós Anna játékost, aki 100 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, napjainkban pedig az utánpótlás nevelője. A férfi szakosztály csak az NB III-as bajnokság ig jutott, bár több alkalommal is szerepelhettek az NB II-es osztályozó mérkőzéseken. Sajnos 1979-ben a férfi szakosztály megszűnt tevékenykedni.

A férfi szakosztály szakmai munkáját többek között az alábbi edzők segítették:

Zsibrik György, Bóta László, Hoffer Gyula, Ekler János, Degré András, Egri Nándor

A férfi játékosok közül Varga Ferenc nevét kell kiemelni, aki mind játékosként, mind edzőként is sokat tett a komlói kosárlabdáért. Sőt mint BN I-es férfi edző az év edzője címet is kiérdemelte. Ugyancsak említésre méltó Egri Nándor aki mint játékos, és edző – női, férfi - is sikeres évet tudhat maga mögött. A női csapat is az Ő vezetésével jutott, és szerepelt az NB I. osztályban.

További sok sikert és sport élményeket kívánunk a kosarasoknak, és az egyesületnek!

1. kép: NB I-es csapat

2. kép: Magyar női válogatott - álló sor jobbról a 2. Hollós Anna (Nusi)

3. kép: Varga Ferenc

4. kép: Egri Nándor

Vármegyei szövetségek