26
May
2019
Megvédte bajnoki címét az Old Girls és a Vadmalacok is
Május 26, vasárnap  |  22:52

A 2018/19-es Fejér Megyei Bajnokság lezárásaként a helyosztó és döntő mérkőzéseket játszották le a csapatok szombaton az MKOSZ Edzőcsarnokban.

 A női bajnokság érmeiért léptek először pályára a csapatok. A bronzéremért a DUE DSE Fakéz a Várpalota KK-val mérkőzött meg és a dunaújvárosi lányok főlényes győzelemmel (105-18) szerezték meg a harmadik helyet.

A női megyebajnoki cím a tavalyi bajnok Old Girls és a Veszprémi ESC között dőlt el. A fehérvári hölgyek végig vezetve 44-32 arányban nyerték a mérkőzést és ezzel megvédték a bajnoki címüket is.

A női megyebajnokság legjobb pontdobója Kováts Nóra (Várpalota KK, 229 pont) lett. A legtöbb hárompontost Deák Dalma (Veszprémi ESC, 24 db) szerezte. A büntetőket a legjobb hatékonysággal Kováts Nóra (Várpalota KK, 89,13%) értékesítette.

A hölgyek után a férfiak léptek pályára. A hetedik helyért a Vasöntöde-Alba Fehérvár küzdött volna, de az Alba Fehérvár csapata 3 emberrel jelent meg, így a Vasöntöde játék nélkül lett a hetedik.

Az ötödik helyet a Konstruktor csapata szerezte meg a Fehérvár KC legyőzésével (74-58).

A Tech Lingua-Várpalota KK párharccal folytatódott a mérkőzés folyam, immár dobogós helyezésért.

A rendkívül izgalmas és kiélezett csatát hozó mérkőzés a Tech Lingua győzelmével végződött (69-61),így az ő nyakukba került a bronzérem.

A szezonzáró férfi bajnoki döntőbe jutást a címvédő Vadmalacok, valamint az Ősfehérvár csapata vívta ki.

Rendkívül spotszerű légkörű, változatos mérkőzést vívott a két csapat. A győzelmet és ezzel együtt a bajnoki címet a Vadmalacok szerezték meg (72-64), ezzel, az Old Girlshöz hasonlóan, ők is megvédték bajnoki címüket.

A férfi  megyebajnokság legjobb pontdobója Pataki Zoltán (Tech Lingua, 664  pont) lett. A legtöbb hárompontost Fekete Csaba (Vadmalacok, 76 db) szerezte. A büntetőket a legjobb hatékonysággal Tóth Szabolcs (Vasöntöde KC, 77,27%) értékesítette.

 

Az eredményhirdetés előtt került sor a Bogár Pál díjak átadására.

Az idei évben felnőtt kategóriában Szigetvári Zoltán a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia edzője, utánpótlás kategóriában Horváth Dóra a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia és Lukács Norbert az Alba Fehérvár játékosai vehették át a díjat.

 

A férfi megyebajnoki eredményhirdetéssel zárult a nap. Csarnai Mihály, a Fejér Megyei Kosárlabda Szövetség elnöke a díjak kiosztása után megköszönte a csapatok részvételét a bajnokságban, gratulált a győzteseknek és a díjazottaknak.

Vármegyei szövetségek