A Young Girls a női bajnok, a Vadmalacok visszahódította a bajnoki címet
23
May
2022
A Young Girls a női bajnok, a Vadmalacok visszahódította a bajnoki címet
Május 23, hétfő  |  13:36
A 10 órakor kezdődő programban a férfi 5. és 7. helyért léptek a parkettre a csapatok. Az 5. helyet végül, hosszabbítás után a Vasöntöde szerezte meg. (Vasöntöde - Real Margit 79-71).
A 7. helyért a Dunaújvárosi Sárkányok az Ecolux Line Basketball Team mérkőzött meg és a dunaújvárosi csapat 122-32-es győzelmével megszerezte a 7. helyet.
A két férfi mérkőzést követően a hölgyek vették birtokba a parkettet. A bronzéremért a VUKE női csapata a Viharos Szenyórákkal küzdött meg és a veszprémi hölgyek 46-35 arányú győzelmükkel bezsebelték a bronzérmet.
A női bajnoki döntőt az Alba Amatőr KSE két csapata vívta egymás ellen. Az Old és a Young Girls A mai napon a "fiatalok" bizonyultak jobbnak. A változatos mérkőzésen 13 ponttal bizonyultak jobbnak és ezzel megszerezték az aranyérmet és Fejér Megye Női Bajnoka címet.
A női mérkőzés szünetében a hölgyek büntetődobó-versenyben mérhették össze tudásukat. A versenyt Tóth Gabriella a Young Girls játékosa nyerte.
A hölgyek mérkőzései és az eredményhirdetés után újra a férfiak léptek pályára. A bronzéremért a Várpalota KC és a Fehérvár KC küzdött. A rendkívül parázs hangulatú mérkőzést három ponttal (64-67) a Fehérvár KC nyerte .
A döntő mérkőzés előtt, bemelegítésként hárompontosdobó-versenyre került sor, amit Németh Krisztián, a Vadmalacok játékosa nyert meg.
A nap záró mérkőzése, a férfi megyebajnoki döntő következett A tavalyi győztes Ősfehérvár kihívója a korábbi sokszoros bajnok Vadmalacok volt.
A rendkívül izgalmas és sportszerű mérkőzést és ezzel a bajnoki címet a Vadmalacok nyerte 80-64 arányban.
A nap zárásaként a férfi megyebajnokság eredményhirdetése és díjkiosztója következett.
Az érmek és a kupák kiosztása mellett, díjat kapott a női és a férfi bajnokság legeredményesebb pontdobója is. A hölgyeknél 182 dobott ponttal Tóth Gabriella (Young Girls) bizonyult a legjobbnak, a férfiaknál Katona Kristóf (Dunaújvárosi Sárkányok) 610 ponttal zárta a szezont.
Hárompontosokból a női mezőnyben Ludézer Eszter Anikó (Siófok) 7, míg a férfiaknál Rapali Imre (Fehérvár KC) 63 egységgel zárta a szezont.
A büntető dobásokat a leghatékonyabban, 80%-os teljesítménnyel, Márton Zsuzsanna Éva (Vihaos Szenyórák) és Honhalmi Péter (Vadmalacok) értékesítették.
A Fejér Megyei Kosárlabda Szövetség által alapított Bogár Pál díjat 2022-ben utánpótlás kategóriában Dávid Mia (Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia), valamint Góbi Marcell (Alba Fehérvár) kitűnőségei érdemelték ki. Sportszakember kategóriában a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia edzője Blahó Barnabás lett a díjazott.
Gratulálunk a győzteseknek, díjazottaknak és köszönjük minden csapatnak, játékosnak a részvételt a bajnokságban és a Fejér Megyei Kosárlabda Napon.

Vármegyei szövetségek