Megvédte megyebajnoki címét a Young Girls és újra bajnok a Fehérvár KC
20
May
2023
Megvédte megyebajnoki címét a Young Girls és újra bajnok a Fehérvár KC
Május 20, szombat  |  21:22

A hosszú esős, borús időszak után végre napsütésre ébredhettünk ezen a szombaton. Az időjárás is kegyeibe fogadta a Fejér Megyei Kosárlabda Nap résztvevőit.

A 2022-23-as bajnoki szezon utolsó felvonásaként a Fazekas Ervin Férfi és Thuróczy Nóra Női Fejér Megyei Bajnokság helyosztó és döntő mérkőzései kerültek lebonyolításra.

Az első labdafeldobások 10 órakor a Real Margit – Várpalota KK, illetve a Dunaújváros Sárkányok – Eco Lux Line Basketball Team mérkőzéseken történt. A szoros mérkőzéseken a győzelmet ezzel az 5. helyezést a Real Margit (68-57) szerezte meg. A 7. helyet a Dunaújvárosi Sárkányok szerezte meg 82-66-os győzelmével.

A két férfi mérkőzés után a női bajnokság bronzmérkőzése és döntője következett.

A bronz csatát a Veszprémi ESC nyerte 56-70-re az Old Girls hölgyeivel szemben.

A női döntőben az ajkai lányok bár az első két negyedet megnyerték, de a mérkőzés második félidejében a rutinosabb Young Girls felülkerekedett riválisán (61-82), ezzel megvédték a bajnoki címüket.

A mérkőzések utána hölgyek egy büntetődobó-verseny keretében is összemérték tudásukat. A versenyt Szitár Zsófia (Veszprémi ESC) nyerte.

A teljes bajnoki szezont tekintve a legtöbb pontot Varga-Kisteleki Katalin (216 pont, Young Girls) szerezte.  A legtöbb hárompontost Ferenci Annabella (32, Ajka) helyezte el a gyűrűben. A büntetők szakértője ebben a szezonban 61,1%-os teljesítménnyel Lámala Ágnes (Old Girls) lett.

 

A hölgyek után újra a férfiak foglalták el a parkettet, következett a bronz mérkőzés.

A Vasöntöde – Ősfehérvár mérkőzésen Novák Bence és Tóth Szabolcs ponterős játékával a Vasöntöde végig kézben tartva a mérkőzést (70-87), megszerezték a bronzérmet.

A nap záró mérkőzést a Vadmalacok és a Fehérvár KC vívta. A két sokszoros bajnok csatáját ezen a napon a Fehérvár KC nyerte, Bakos Miklós pontgazdag (30/21) játékával. Így a 20222-23-as férfi bajnoka a Fehérvár KC lett.

A két mérkőzés között lebonyolított hárompontosdobó-versenyt Rapali Imre (Fehérvár KC) nyerte.

A férfiak mezőnyében a legtöbb pontot Katona Kristóf (604) szerezte. A távoli dobásokban Honhalmi Péter (Vadmalacok) jeleskedett a legjobban (81). A büntetők értékesítésében Novák Bence szerezte meg az első helyet (84,6%).

 

Zárásaként a díjátadó következett, ahol Csarnai Mihály elnök, Dudás Zoltán FMKSZ elnökségi tag, Szkok Csaba a Versenybizottság elnöke adta át a csapatoknak, a különdíjasoknak az érmeket, kupákat, okleveleket.

A Fejér Megyei Kosárlabda Szövetség által alapított Bogár Pál díjat sportszakemberként Nagy Tamás a DKKA edzője kapta. A leány utánpótlás díjat Németh Enikő, a fiú díjat Denk Norbert, mindketten a DKKA játékosai, kapta.

A győzteseknek, díjazottoknak gratulálunk és mindenkinek köszönjük a részvételt a bajnokságban, illetve a Fejér Megyei Kosárlabda Napon. Ősszel találkozunk!

Vármegyei szövetségek